Bir'in savunması Kamalak'ı şaşırttı

Abone ol

Saadet Partisi lideri 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ifadesini değerlendirdi.

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ifadelerini hayretle izlediklerini belirterek “Erbakan'ın 'tank üretin' talimatını 'tank yürütün' şeklinde anlamış'' dedi.

Kamalak, “Bir’in 'Erbakan'ın talimatlarını uyguladım' ifadesi en basit tanımıyla ciddiyetsizliktir, hedef saptırmaktır. Bu beyanlar hiçbir şekilde gerçeklerle bağdaşmamaktadır'' dedi.

Merhum Başbakan Erbakan'ın 28 Şubat döneminde hukuk içerisinde kalarak antidemokratik dayatmalara karşı direndiğini kaydeden Kamalak, 28 Şubat tarihli MGK toplantısı tutanaklarının açıklanması halinde gerçeğin daha açık bir şekilde ortaya çıkacağını kaydetti.

Erbakan'ın hükümeti döneminde milli tank projesini gündeme getirdiğini bildiren Kamalak, şunları kaydetti:

''Merhum Erbakan'ın Başbakanlığı döneminde, askeri çalışmalarla ilgili verdiği tek talimat 'tank üretin' talimatı olmuştur. Hatta Milli Tank projesi çerçevesinde, hükümet tarafından Başbakanlık'ta askeri erkana bir brifing verilmiştir. Dönemin genelkurmay başkanı ve Çevik Bir de bu brifingi dinleyenler arasındadır. Ancak öyle görünüyor ki, Sayın Çevik Bir merhum Erbakan'ın 'tank üretin' talimatını, 'tank yürütün' şeklinde anlamış.''

Günün Önemli Haberleri