Bir Batum yorumu da Has Parti'den

Abone ol

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, CHP'li BAtum'un tartışılan sözlerini değerlendirdi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, ''Batum'un ifadeleri, orduyu göreve çağırır nitelikte. Bunları bir siyasetçiye yakıştıramıyoruz'' dedi.

Erdoğan, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 aydır başkanlık sistemi tartışmasının gündemde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin başkanlık tartışmalarına girmeden önce demokratikleşmesi gerektiğini bildiren Erdoğan, sivil, çağdaş, paylaşımcı ve özgürlükleri önemseyen bir anayasa yapılmadan, seçim yasası değiştirilmeden yapılacak başkanlık sistemi tartışmasının, doğru zeminde yürümeyeceğini ifade etti.

Sivilleşme sağlanmadan başkanlık sistemine geçilmesinin ''diktatörleşme'' sürecinin başlangıcı olacağını ileri süren Erdoğan, ''Biz 12 Eylül referandumundan sonra yeni ve çağdaş bir Anayasa yapılacağını düşünürken, sadece başkanlık sistemi tartışmaları gündeme geldi. Başkanlık sisteminden önce Türkiye tam bir sivilleşmeye gitmeli'' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Zonguldak'ta ordu için kullandığı ''kağıttan kaplanmış'' ifadesine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Batum'un ifadeleri, orduyu göreve çağırır nitelikte. Orduya bir anlamda psikolojik baskı yaparak, görevinin başına gel çağrısıdır. Bunları bir siyasetçiye yakıştıramıyor ve doğru bulmuyoruz. Batum, aslında bu tarzıyla çok çalışan ama her defasında topu kendi kalesine gol olarak gönderen bir futbolcuya benziyor.''

Günün Önemli Haberleri