Binali Yıldırım'dan İstanbul depremi açıklaması

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Havayolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin babası İslam Ekşi'nin Maltepe'de düzenlenen cenaze töreninin ardından Başıbüyük Mahallesi'nde bir kahvehaneyi ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım muhtemel bir deprem için alınacak önlemlerden bahsederek şu an ki durum hakkında bilgi verdi Yıldırım; "Türkiye genelinde 1.derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul'un nüfusunun yarısından bahsediyoruz. Bunların sıfırdan yenilenmesi en az 15 yıl alır" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Yıldırım, "Türkiye demokratik bir ülke ama kalkıp, "Türkiye'de can güvenliği yok, mal güvenliği yok, kimse Türkiye'ye gelmesin" dersen bunun kime ne faydası var? Böyle bir ihanet olabilir mi değerli kardeşlerim. Ülkesini şikayet eden bir siyasi anlayıştan bu ülkeye hiçbir fayda gelmez"ifadelerini kullandı.

"ER GEÇ DEPREM OLACAK"

Kendisini davet eden Başıbüyük muhtarının, mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen projelerde imar sorunları olduğunu ve bu konuda kendisinden yardım talep ettiklerini belirtmesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu:Yerel yönetimlerden, belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Erol Kaya bu işle ilgili görevli. Bu işle ilgili mağduriyetinizi giderecek. Bu bölgeler deprem bölgesi. Deprem mıntıkasına yakın bölgeler arasında yer alıyor. Dolayısıyla sizlerin beklentisini, hakkını, hukukunu düşünerek bir deprem dönüşümü ihtiyacı var. Yapılan imar çalışmalarını amacı da buna yöneliktir. Bunu en güzel şekilde, herhangi bir hak kaybı olmadan, yeterli yeşil alanlar, ortak kullanım alanları, kamu hizmet binaları, her şeyiyle düşünülmüş bir deprem dönüşümü bu bölgeye mahsus değil, İstanbul'un her tarafı için yapma kararı aldık.

''TEDBİR ALMAMIZ GEREKİR''

Bunu bir takvimle zamana yayarak gerçekleştireceğiz. Depremin olmaması diye bir şey yok. Er geç deprem olacak. Bunu bütün ilim adamları, teknoloji, tecrübeler gösteriyor. O halde deprem kaçınılmaz ise ne yapabiliriz? Depreme karşı tedbir alırız. Depremi önleyemeyeceğimize göre tedbiri almak bizim elimizdedir. Bu bugünden yarına olacak bir iş mi? Değil. Yılların getirdiği meselelerimiz var. Türkiye genelinde 1.derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul'un nüfusunun yarısından bahsediyoruz. Bunların sıfırdan yenilenmesi en az 15 yıl.

Başbakan Yıldırım'dan sürpriz ziyaretHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Günün Önemli Haberleri