Binali Yıldırım'dan flaş sözler: Son işim belki de bu olacak

Abone ol

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ALS ve sebebi bilinmeyen hastalıklar için Meclis'te komisyon kuracağını söyledi. Yıldırım "Belki de Meclis başkanlığı görevindeki son işim bu olur" diye konuştu.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Binali Yıldırım, ALS ve sebebi bilinmeyen hastalıklar için Meclis'te komisyon oluşturacağını söyledi. Yıldırım, Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in 50 yıl ALS hastası olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ALS-MNH Derneği tarafından düzenlenen, "Yaşatmak için Adım At" Kampanyasının Cihaz Dağıtım ve Teşekkür Töreninde konuştu.  Toplumda bazılarının farkında bile olmadığı ALS hastalığına karşı verilen bir mücadeleye küçük de olsa katkıda bulunan herkese teşekkür eden Yıldırım, Fenerbahçeli Sedat Balkanlı, Galatasaraylı İlyas Tüfekçi gibi futbolcularımızın ALS hastası olduğunun öğrenilmesi toplumu bu hastalığa karşı farkındalığı daha da arttırdığını söyledi.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"ALS konusunda İsmail Gökçek ve sevgili eşi Adalet Hanım'ın verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Özellikle Adalet Hanım, öyle bir dirayet ortaya koydu ki birçok insanı bu hastalık konusunda bilinçlendirdi ve bu hastalıkla mücadeleye dahil etti. Az önce yan yana otururken bana bir teklifi oldu, 'Sayın Başkan sizin sosyal devlet, engelliler konusunda çalışmalarınızı biliyoruz. Bir isteğimiz var. ALS gibi diğer henüz tedavisi tam olarak tespit edilemeyen hastalık türlerini ele almak üzere Meclis'te bir komisyon kurulsun. Biz de bu komisyona gelelim, katkı sağlayalım ve bu konuda toplumsal farkındalık çok daha ilerlesin, bilinmeyen bu hastalıkların, bilinmeyen yönleri de ortaya çıksın.' Bu konuda gereken neyse yapacağımın sözünü de burada veriyorum. Ankara'ya dönüşümde ilk işim bu olacak. Belki de bu görevi bırakmadan yapacağım son iş de bu olacak."

"ESASINDA HASTALIK İNSANLARIN KAFASINDADIR"

Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in de 21 yaşından itibaren 50 yıl ALS hastası olduğunu hatırlatan Yıldırım, başarılarını anlatarak, "Esasında hastalık insanların kafasındadır. Eğer insanların kafasındaki hastalığı tedavi edersek, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ALS'nin hastayı muhtaç duruma düşüren, pahalı bir hastalık olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bize düşen bu hastalara, bu kardeşlerimize moral desteği vermek, her şeyden önce moral desteği vermek, onların her zaman yanında olmak, yalnız bırakmamak, ALS hastası kardeşlerimizin hayata tutunmak, iyileşip ayağa kalkma yönündeki umutlarını canlı tutan her girişim çok kıymetlidir. Bağışta bulunan, destek veren bütün kardeşlerimiz, bütün vatandaşlarımız esasında sadece bir hastaya yardım etmiyorlar, insanlığın ölmediğini, yaşamaya devam ettiğini gösteriyorlar. Hasta olmadan hastalık konusunda duyarlılık göstermeleri sebebiyle bu önemli konuya dikkat çeken, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Hiçbirimiz sevdiklerimizin gözlerimizin önünde erimesini istemeyiz. Bu ızdırap verici bir duygu. Yıllarca bu duyguyla yaşayan insanlarımız olduğunu unutmayalım. Hasta kardeşlerime Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

Günün Önemli Haberleri