Binali Yıldırım: 80 milyonun ruhu incindi

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı Mitingi'nin yıldönümünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın hedefinden 'kontrollü darbe' açıklaması nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu vardı.

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı buluşmasının yıldönümünde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün siyasileri biraraya getiren Yenikapı ruhunun incindiğini belirterek, “Yenikapı Ruhu incinmiştir. Yenikapı Ruhuna ne yazık ki uyum sağlayamayanlar, hatta Yenikapı Ruhunu kaybedenler oldu. Anamuhalefet genel başkanı o gün Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimi deyip, ardından kontrollü darbe deyip tüm inandırıcılığını yitirdi. Bir de çıkıp ‘Yenikapı Ruhunu savunan tek lider benim’ diyor. Keşke böyle olsaydı. Bundan ancak memnuniyet duyardık. Ama siz çıkıp da yalnız 250 şehidimizin ve gazilerimizin değil 80 milyonun ruhunu incittiniz” dedi.

YAŞ KARARLARI

Yıldırım, kuvvet komutanlarının tamamının değiştiği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele yerine Koramiral Adnan Özbal’ın getirilmesi nedeniyle de tartışma konusu olan Yüksek Askeri Şura kararlarında hangi kriterlerin etkili olduğu sorusuna, “Değerlendirilen TSK personelinde liyakat, ehliyet aradık. Ancak elbette FETÖ ve bölücü terör örgütü ile mücadelede kararlı bir duruş da bizim için önemli bir kriter oldu” yanıtını verdi.

Yıldırım, Akıncı Üssü davasına müdahil olması konusunda da “Cumhurbaşkanımız öldürülmek istendi, ben öldürülmek istendim. Hükümeti yıkmak, devleti ele geçirmek istediler. Yüzlerce insanımız şehit, gazi oldu. Böyle bir davaya müdahil olmak şehitlerimizin, milletimizin, devletimizin hakkını aramak boynumuzun borcudur. Hukuk içinde en ağır cezaları almalarının takipçisi olacağız” dedi.


BELARUS'LA YATIRIM TEŞVİKİ

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus Cumhuriyet Senatosu Başkanı Mikhail Miyasnikoviç ile bir araya geldi. Görüşmede, ekonomi, ticaret ve yatırım alanındaki karşılıklı teşviklerin artırılması konusundaki ortak iradenin karşılıklı olarak teyit edildiği belirtildi. Başbakan Yıldırım ile Miyasnikoviç arasında Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, Türkiye ile Belarus arasında siyasi ve parlamentolararası ilişkiler dahil tüm alanlarda işbirliğinin daha da gelişmesi, ekonomi, ticaret ve yatırım alanındaki karşılıklı teşviklerin artırılması konusundaki ortak irade karşılıklı olarak teyit edildi.

Günün Önemli Haberleri