Bilal Erdoğan, Best FM'de İtalyanca şarkı söyledi

Abone ol

Best FM'de Adem Metan'ın sunduğu 'Adem Metan Show' programının konuğu olan Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, çocukluğundan ailesine, mahalle kültüründen spor faaliyetlere birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Adem Metan programa bir sürpriz ile başladı. Serkan Çağrı’nın stüdyosunda Bilal Erdoğan’ın İtalyanca seslendirdiği şarkıyı bulan Metan, onayınız olmazsa yayınlamayız ancak isteriz ki hep birlikte seslendirdiğiniz şarkıyı dinleyelim demesi ile Erdoğan, Adem Metan’ı kırmadı.

"Karavan ile Anadoluyu gezmek istiyorum"
Anadolu'nun önemine vurgu yapan Erdoğan, "Anadolu'nun dört bir yanını gezdim. Gençler ile buluştuğumda onlara hep söylerim: Üniversite bitmeden Anadolu'yu öğrenin. Her yerde bir anı ve bir hikaye var. Üniversite bitmeden ülkemizi gezerek tanımalarını söylüyorum. Ben ailem ile gezme fırsatı yakalayamadım ama son zamanlarda bir karavan bulup bir iki hafta veya bir ay illeri gezmek istiyorum. Sıradanlığı ve sokakta rahat rahat gezmeyi özlediğimizi söyleyebilirim." dedi.

"Babamı Cezaevine girerken göremedim"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hapishaneye girmesini konuşan Bilal Erdoğan, "Cezaevi önüne geldiğimizde ben oğluyum en son ben görüşebilirim diye düşünüyordum. Kalabalık içinde bir çırpıda göz önünden yok oldu babam. Babamı Ceza evine girerken göremedim. Hüzünlü bir anı olarak kaldı. Sonra onu ziyaret etmede gördük. Babam hapisteyken lisedeydim zaten katsayı sorunu yaşıyorduk moraller bozuktu gidip geliyorduk babamızın yanına. Bunlar inşallah geride kalmıştır ve kalmaya devam edecektir diye düşünüyorum. Vatandaşın böyle kazanılmış liderlere sahip çıması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de dizi süreleri çok uzun"
Televizyonlardaki dizilerin uzunluğuna tepki gösteren Erdoğan, "Türkiye'de dizilerin sürelerinde bir sorun var. Bir dizi iki üç saat olmamalı. Bunun nedeni ne hala çözemedim ama bunu düzenlemek gerek. Çocukların en uygun saatlerinde kısa filmler olmalı. Çocukların rahatlıkla izleyebilecek alternatif dizi ve programların olması güzel. Televizyonlarda çocuk ve aileleri de doğru bilgi veren içerikler olması gerek. Televizyon aracılığıyla aileleri bilgilendiren programların olması gerek." dedi.



"Çocuklarımı Fenerbahçeli büyütmeye gayret ediyorum"
Sağlam bir Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Fenerbahçe'nin maçını tribünde izleyeli üç dört yıl olmuştur. Futbol seyircisiyim ve futbol kültürüm de iyidir. Fanatik bir taraftar değilim. İnsanların kendilerini kaptırdığında nerelere gittiğini görebiliyoruz.  Ben futbolu çocuklarımla izleyince keyif alıyorum. Çocuklarım futbolu sever. Onlarda benim gibi Fenerbahçeli. Çocuklarımı Fenerbahçe taraftarı olmasını istiyorum ve Fenerbahçeli olarak büyütmek istiyorum. Neden böyle istiyorum çünkü evde çocuklarımla aynı renkleri severek desteklemek isterim." dedi.

"Kasımpaşa sokaklarını özlüyorum"
Kasımpaşa'yı özlediğini söyleyen Erdoğan, "Çocukluk yıllarımızı unutamayız. Zaman zaman küçük yaşlarda yaşadığımız sokaklardan geçiyoruz. Çocuk yıllarım deyince aklıma Gazozcu, hırdavatçı, saklambaçlar gelir. Şehir büyüdükçe mahalle kültüründen uzaklaşmaya başladığımızı düşünüyorum. Sokakta oyunlar oynardık. Zaman içinde trafik arttı. İnşaatlar yükseldi. Tabi eskisi gibi ailelerde sokağa çocuklarını teslim edemiyor. Mahalle kültürünü kayıp ettiğimizi düşünerek bunu kabullenmemek lazım. Mahalle kültürünü yeniden yeşertmek gerek." dedi.

"Yatılı okullar insana öz güven veriyor"
Eğitim hayatını anlatan Erdoğan, "Ben yatılı okula başladığımda 91 yılının Eylül ayıydı 10 yaşlarında başladım yatılı okula. Şimdi çocuğunu yatılı okula bu yaşlarda yatırır mısın tabi insana zor geliyor. Yatılı okulların karakteri de oluşturduğunu gördüm. Arkadaşlıklar daha güçlü olurdu. Yatılı okulda kendi kendine yetebilmeyi öğretiyorsunuz. İnsan ilişkilerini yönetebilmeyi öğreniyorsunuz. Yurt dışına gittiğimde yatılı yurtta kazandığım öz güvenin faydasını görebildim. Bugün baktığımızda sanırım çocuğumu yatılı okula vermede zorlanabilirim diye düşünüyorum. Çocuklara sorumluluk vermek gerek. Sorumluluk aldıkça kişilikler oturuyor ve bir şeyler öğrenebiliyor" ifadelerini kullandı.

"Kız babası duygusu çocuğum büyüdüğünde hissedeceğim"
Yeni kız babası olan Erdoğan, "Kızımız daha üç ayını doldurmadı. Bu aylarda kız ve erkek babası duygusunu anlayamıyorsun. Şuanda Kız babası olduğumu söylemem. Kız ile Erkek babası arasındaki farkı kızım biraz daha büyüdüğünde göreceğiz." dedi.

"Go-Kart yarışı yapmayı çok seviyorum"
Hobileri ve özel hayatına dairde konuşan Erdoğan, "Aracımı kendim kullanmayı tercih ederim. Otomobil düşkünlüğüm kısmen var. Go-Kart binmeyi çok severim. En son Erzurum'da büyük oğlum ile bir Go-Kart yarışı yapmıştık çok eğlenmiştik. Çocuk sahibi olduktan sonra hız yapmamaya daha da dikkat ediyorsun.

"Çok büyük işler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz"
Metan'ın, 'Başaramadığınız bir şey var mı?' sorusuna Erdoğan, "Henüz doktoramı bitiremedim. Sanrım bu sene son senem. Aslında üzerine düşsek belki başaracağız. Başaramadığımız çok şey oluyor tabi yapamıyorum algısına kapılınca sorun haline geliyor. Biz bu Cumhuriyeti çok zor mücadele vererek kurduk. O dönemde bile yenilmişlik hissi ile biz başarıya ulaşabildik. Biz başaramadık veya başaramayacağız algısından kurtulmamız gerek. Çok büyük işler yapıyoruz ve yapacağız." dedi.

"Babamızdan gördüğümüz mücadele ruhi ile büyüdük"
Geçmişte yaşanan katsayı sorunlarına değinen Erdoğan, "Babamızdan gördüğümüz bir mücadele ruhu var bizde. Biz babamızdan gördüğümüz mücadele ruhu ile büyüdük. Bu katsayı sorunlarını yaşadığımız dönemlerde Babamız gibi mücadele ettik. Bizim hep kazanılmış hakkımız vardı. Ben hep bu davanın kazanılacağına inandım. Bu davanın kazanılmayacağına inan arkadaşlarım hep başka okullarda okudu. Bu mücadelem beni yurt dışında okumaya yöneltti. Benim normalde o dönemde böyle yurt dışında okumak gibi hayallerim yoktu. Zaman içinde imkan bulduk Rabbim nasip etti okuduk. Bu ülkede darbeler oldu en yakın örneği 15 Temmuz gerçekleşti bunun oluşmasını sağlayan bir zihniyet bulunuyor. Bizim bu zihniyetleri mahkum etmemiz gerekiyor. Bu zihniyet bu ülkeye hep zarar veriyor." ifadesinde bulundu.

"İmam Hatip okullarını iyi anlatmak gerek"
Erdoğan, "Türkiye'de hala Matematik ve Fen derslerinin olmadığını bilmeyen insanlar var. Burada biraz bilgisizlik var. Böyle bir ortamda daha çok bilinçli bir şekilde bilinçlendirmek gerekiyor insanları. Kartal İmam Hatip Lisesi Almanya'da yaşayan Türklerinde Almanca eğitimi ve dini eğitimi almaları üzerine kurulmuştu. Almanya'da yaşayan Türklerin çocuklarının yurt dışından gelip dini eğitimi yanı sıra diğer eğitimleri veriyor. Bu okulda çok kaliteli eğitimler verildi. O dönemlerden mezun olan öğrencilerin bugün ülkenin iyi yerlerinde yönetici olduğunu konuşuyoruz." dedi.

"Dünyada bizi temsil eden markalarımıza gözümüz gibi bakmalıyız"
Programın sunucusu Metan'ın, 'Türk Havayollarını nasıl buluyorsunuz?' sorusuna ise Erdoğan, "Türk Havayolları en önemli dünya markamız. Dünyada en çok noktaya uçan şirketimiz. Dünyanın iki arasını bir araya getiriyor. Bizim Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyor olması bizim için çok önemli. Yeni havalimanın gelmesi ile birlikte Türk Havayolları daha da ileri gidecek. Bu markalarımıza gözümüz gibi bakmamız gerek. Türkiye'de bulunan dünya çapında ses getiren markalarımıza iyi bakmamız gerek." dedi.

"Babam kutuplaştıran değil, kutuplaştıranlar ile mücadele eden biri"
Erdoğan, Babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da konuştu. Erdoğan, "Türkiye'de kutuplaştıran ayrışmadan bahsediyoruz. Bunlara gelmeden önce ortada bulunan ağırzalar için mücadele etmek gerek. Ben babamı tanıyorsam Babam ortada ağırza ile mücadele eden bir insan. Birileri çıkıp kutuplaştırmanın sebebi gibi babamı gösteriyorlar. Benim babam kutuplaştırma oluşturan değil, buna neden olan sorunlar ile mücadele eden biri. Babam Türkiye için büyük bir fırsat. Benim babam sorunlar ile mücadele eden bir insan.

Çocukluğumuzda babamızı daha az görüyorduk. Biz sabah okula giderdik o geldiğinde biz uyuyorduk. Bazen yetişirse bizi o uyuturdu. Beraber yemek yemek fırsatı az bulurduk. Sürekli partide görevlerini icra ederdi. Hafta sonları ise şehir dışı etkinliklerine giderdi. Bayramlarda görürdük onun dışında sabah denk gelirsek görürdük. Babamın bir bakkal geleneği vardı. Çocuklara çikolata dağıtır ve onlara Rabbin kim? Pergamberin kim diye sorar onlara hediyeler verirdi. Babam ile en son geçen hafta görüştük. Babamla artık hafta sonu  sabah kahvaltılarında buluşabiliyoruz. Torunlar dedelerini, dedesi de torunlarını çok seviyor." dedi.

"Etnospor'da hedef global"

Erdoğan, "Etnospor Konfederasyonu'nda daha yolun başındayız. Etnospor'u iyi anlattığımız düşünüyoruz fakat yolun basındayız. Gündemimiz global. Adı bunun için Etnospor Konfederasyonu bizim amacımız tüm dünyadaki geleneksel sporu yaşatmak." dedi.

Günün Önemli Haberleri