Beyaz Saray yetkilisi ne demek istedi? Yeni komplo teorisi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın akşam yemeğindeki sohbeti konuşulmaya devam ediyor. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray yetkilisinin Reuters'e konuşması kafaları karıştırdı. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, ABD'nin Suudi Arabistan planını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, önceki gün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşleri onuruna verilen akşam yemeğinde bir süre sohbet etmişti.

İki liderin samimi görüşmesi dikkat çekmiş ve çok sayıda yoruma yol açmıştı. Paris’teki akşam yemeği buluşmasını “Trump ve Erdoğan Kaşıkçı cinayetine nasıl tepki verileceğini konuştular” diyerek servis eden kimliği gizli Beyaz Saray yetkilisi, Suudi Arabistan ile Türkiye'yi karşı karşıya mı getirmek istedi?

İşte bu durumu "İkinci perde nasıl açılacak?" başlıklı bugünkü yazısında ele alan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, servis edilen haberi "Bu böyle iken Reuters’a konuşan Beyaz Saray yetkilisi “Bak Başkan Trump bu işi ört bas etmeye çalışırken, Erdoğan bütün bir görüşme boyunca bu konuyu gündemde tuttu” mesajıyla Prens Salman’ı yerinden hoplatmak istiyor olabilir mi?" diye yorumladı.

TÜRKİYE’YE KARŞI HAMLE GELİR Mİ?
"Bir tür ikinci perde nasıl açılacak sorusu üzerinde fikir egzersizi yürütme de diyebilirsiniz" diye yazan Acet, kafasındaki soruları okurla paylaştı:

-Veliaht Prens MSB, Kaşıkçı cinayetinin yükünü üzerinden atmak için Türkiye’ye karşı sert bir tutum almaya yönelir mi?

-Ya da, Salman üzerinden Ortadoğu’ya yüzyıllık yeni bir format atma projesini hayata geçiren, Kaşıkçı cinayetine rağmen kendisinden vazgeçmeyeceği anlaşılan ABD için ideal senaryo Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki köprülerin atılması olabilir mi?

-Türkiye’deki darbe girişimlerine fon desteği sağlayan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed, Riyad’a yaptığı ziyarette yeni ne tür fikirler gündeme getirmiş olabilir?

Mehmet Acet'in yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri