Benzin ve motorine indirim beklenirken zam geldi

Abone ol

Kürsel piyasalardaki endişeler benzin ve motorinde indirim bekleyenlerin hevesini kursaklarında bıraktı. Doların uzun zamandır düşüş seyrinde olması ile beklenen indirim dolar yükselişe geçince zama döndü.

2018 yılın sonlarında düşüş trendinde olan dolar ve Brent petrol fiyatları ile akaryakıtta indirim dönemi başlamıştı.  İndirimler sayesinde benzin, 7 TL’den 6 TL’nin altına düşmüş depoları doldurmanın maliyeti de azalmıştı. 2019 yılın ilk haftasında da motorine indirim beklenirlen dolar kuru sert hareketle yönünü yukarı çevirdi.

Geçen hafta küresel piyasalarda ortaya çıkan endişeler dolar kurunu yukarıya çevirdi.  Brent petrol,  uluslar arası piyasalarda motorin ve benzinin ton fiyatları yükseldi. Bu durum benzin ve motorinde zammı tetikledi.

Benzinde, bu geceden itibaren 15 kuruş, motorinde en geç perşembe günü 10-15 kuruşluk zam ihtiyacı ortaya çıktı.

POMPAYA YANSIYACAK MI?
Devlet, mayıs ayından bu yana akaryakıtta “eşel mobil” sistemini uyguluyor. Zam ihtiyacı, ÖTV gelirlerinden karşılanıyor. Bu uygulamanın devam ettirilmesi durumunda, pompa satış fiyatlarında bir değişiklik olmayacak. Devletin, bu konuda atacağı adım, pompa satış fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını gösterecek.

Günün Önemli Haberleri