BDP'liler o ilden oy istemeyecek

Abone ol

BDP'li Milletvekili Adil Zozani o ilden oy istemeyeceklerini açıkladı.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari'de esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. 2014 yerel seçimler için Hakkarililerden oy istemeyeceklerini belirten Milletvekili Zozani, Hakkari halkının kendi iradesiyle BDP'ye sahip çıkacağını ifade etti.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP il Başkanı Rahmi Kurt ve Halkların Demokrasi Partisi İl Başkanı Rahmi Temel ile birlikte kent merkezinde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Zozani, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Hakkari halkından oy istemeyeceklerini söyledi. Hakkari halkının kendi idaresiyle BDP'ye sahip çıkacağını belirten Zozani, seçimlerde rakip tanımadıklarını dile getirdi. Zozani, "Biz Hakkari halkına gidip oy istersek, buradaki halk bize güler. Zaten herkes tercihini kendi şahsında yapıyor, kendisine oy veriyor" dedi.

"BDP OLARAK İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

2014 yerel seçimleri sonrası Türkiye'de ilk olabilecek uygulamalar yapacaklarını belirten Zozani, "Esasında yaptığımız uygulamalarla Türkiye demokrasisinin önünü açmaya çalışıyoruz. Mesela eşbaşkanlık sistemi uygulamamız Türkiye'de kabul gören bir uygulamaya dönüştü. Türkiye'de seçim sistemi antidemokratik bir sistemdir. Yani adayların kendi güçleriyle ön plana çıktığı ve halkın kabulüne dair bir sistem Türkiye'de yok. Biz de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Pratik bir uygulamayla bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri