BDP'li vekillere sürpriz talep!

Abone ol

Tahliye talepleri reddedilen BDP'li vekiller için savcıdan sürpriz bir mütalaa geldi.

DİYARBAKIR Barosu avukatlarının, tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye isteminin ret kararına itirazda bulunduğu 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi savcısı mahkemeye sunduğu mütalaada, milletvekilleri İbrahim Ayhan ile Gülser Yıldırım'ın tahliyesini talep etti.

Diyarbakır 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri, tutuklu Milletvekilleri Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), Kemal Aktaş (Van), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa) ve Gülser Yıldırım'ın (Mardin) tahliye istemlerini reddetti. Sanık avukatları, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş için ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

İtiraz üzerine Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş'ın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi reddetti.

Yine itiraz üzerine Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, bugün mahkemeye sunduğu mütalaada milletvekilleri İbrahim Ayhan ile Gülser Yıldırım'ın tahliyelerini talep etti.

Savcının talebini değerlendirecek olan Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce yargıladığı milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş'ın tahliyelerini reddetmişti.

Günün Önemli Haberleri