BDP'li tutuklu vekilden mektup var!

Abone ol

KCK operasyonları kapsamında tutuklu yargılanan ve Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, mektup göndererek gündemi değerlendirdi. Ayhan, tahliye talebinin reddedilmesini hukuksuzluk olarak gördüğünü ifade e

Ayhan mektubunda, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın gereğini yerel mahkemelerin yerine getirmediğini ileri sürdü. Evrensel hukukun normlarının da hiçe sayıldığını savunan Ayhan, mektubunda “Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın gereği yerel mahkemelerce yerine getirilmiş olaydı bugün halkımızla buluşmuş olacaktık. Ancak bir kez daha bizlerin şahsında Kürt halkına reva görülen hukuksuzluk olmuştur. Öyle bir hukuksuzluktur ki masumiyet karinesi ayaklar altına alındı. Aynı zamanda da evrensel hukuk normları hiçe sayıldı. Hukuk adeta bizim şahsımızda katledildi. Halkımız, Kürt halkına reva görülen bu sömürge hukukunun hesabını daha çok örgütlenerek, mücadele ederek boşa çıkaracaktır. Buna inancım tamdır. Bu süre zarfında halkımız iradesine sahip çıkmıştır. Eylem ve etkinliklerle bu haksızlığı asla kabul etmeyeceklerini haykırmışlardır” ifadelerine yer verdi.

Belediye başkanlığı adaylığı konusunda da kapıyı açık bırakan Ayhan, şöyle devam etti:
“Yine sosyal medyada şahsıma dönük büyükşehir belediye başkanlığı hususunda ciddi bir teveccühün olduğu bilgisini aldım. İçeride de dışarıda da olsak halkımızın teveccühüne, ilgisine, alakasına ve güvenine layık olmanın sorumluluğunu her dönemden daha fazla taşıdığımı belirtmek isterim. Halkımızın bu duyarlılığını selamlıyorum.”
Ayhan, kendileri için HDP ve BDP’li milletvekillerinin yaptığı açlık grevini de çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Günün Önemli Haberleri