BDP eylem hazırlığına başladı

Abone ol

Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ın, Suriye sınırında duvar örülmesini protesto için önceki gün başlattığı ve dün de sürdürdüğü oturma eylemine BDP'liler de destek verdi.

Başkan Gökkan'ın eylem yaptığı sınıra yakın yere gelen BDP'liler, 'Nusaybin seninle gurur duyuyor', 'Direne direne kazancağız' ile PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, mayınla bölgede Gökkan'ın ölmesi halinde sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını ileri sürdü. Kaymaz, duvarın halklar arasında örülen bir utanç duvarı olduğunu söyleyerek, "Duvarın örülmesi için alınan karar siyasi bir karardır. Kürdistan halklarını birbirinden ayırmak için bu duvar örülüyor. Ancak, bizim için Kürdistan tek parçadır. Kürdistan etrafında bulunan ülkeler ise Kürdistan'ın komşularıdır" dedi.

Gökkan'ın başlattığı eylemi desteklediklerini söyleyen Kaymaz, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sen duvarın yapımını durduramazsan, bu halk bu duvarı durdur. Duvar durdurulmazsa ölüm orucu dahil daha radikal eylemler yapacağız. Eğer gücünle bizi engellemeye çalışırsan, biz de meşru savunma hakkımızı kullanırız. Yarın burada kitlesel bir eylem yapacağız" dedi.

Bölgede Nusaybin Mitanni Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileri de Kürtçe şarkılar söyledi.

Günün Önemli Haberleri