BDP cemaati de hükümeti de kızdıracak!

Abone ol

Dershane kavgasını fırsat bilen BDP'nin eğitime bu önerisi hükümeti de cemaati de kızdıracak cinsten.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, son günlerdeki dershaneler tartışmasına değinerek, "Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin. Kadrosunu, bütçesini devredin. Biz talibiz. Bıraksınlar. Kendi eğitimimizi kendimiz yapacağız." dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan Eğitim Destek Evi'nin açılışında konuşan Gültan Kışanak, eğitimin bölgeye bırakılması gerektiğini savundu. "Bir halk olarak kendimizi eğiteceğiz." diyen Kışanak, "Kürt halkı olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; bu eğitim sistemine Kemalistler de, AKP de, cemaatler de, kim yönetirse yönetsin, bize karşı anlayışları aynıdır. Bize karşı anlayışları, asimilasyondur, tekçi devlet zihniyetini dayatmaktır. Bu nedenle bizim boynumuzun borcu, kendi halkımızın eğitim sistemini, halk eğitimi olarak inşa etmek ve kendi değerlerimizle gelecek nesillerimizi yetiştirmektir." diye konuştu.

Eğitim sisteminin halka devredilmesi gerektiğini savunan Kışanak, şöyle konuştu: "Eğitim sistemini halka devredin, yerel yönetimlere devredin. İşte o zaman görürsünüz, nasıl demokratik bir eğitim gerçekleşiyor. Artık halkın hakkını, halka teslim edecekler. Eğitim halk için yapılır. Bırakın halk eğitimini nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın. Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin. Kadrosunu, bütçesini devredin. Bakın eğitim sorunu kalır mı? Biz buna talibiz. Kürt siyaseti olarak, demokratik özerklik projesini savunan bir siyaset olarak, açıkça buradan bir kez daha ilan ediyoruz; Bıraksınlar bize, biz tüm Türkiye'de ve Kürdistan'da da en demokratik, en güçlü, en başarılı eğitim sistemini hayata geçirelim. Bu konuda halkımıza da kendimize de güveniyoruz."

Günün Önemli Haberleri