BBP'yi endişelendiren Yazıcıoğlu kayıtları

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili iddialara cevap verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ses kayıtlarının çıkacağı yönündeki iddialara ilişkin, "İnşallah böyle bir şey yoktur diyorum. Öncelikle temennim o, ihtimal de vermiyorum, inanmak da istemiyorum ama dediğim gibi olmayan bir şey üzerine yorum yapmak istemiyorum" dedi.
 
Seçim çalışmaları kapsamında Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Destici, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Destici, bir gazetecinin, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ses kayıtları yayınlanacağı" iddiasıyla ilgili sorusuna, "Öncelikle şunu söyleyeyim, bu konularla ilgili hem biz daha önce açıklamalar yaptık hem de müdahil avukatlar da açıklama yaptılar, tabi bu tür şeyler sosyal medyada çok dillendiriliyor, çok geziyor" yanıtını verdi.
 
Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili sürecin bir kavgaya alet edilmesini şahsen doğru bulmadığını belirten Destici, şöyle konuştu:

"Çünkü açık bir dosya ve Türkiye'de şu anda benzer dosyalar arasında en iyi noktaya gelmiş dosya, bütün iddialar, bütün şüpheler dosya içerisinde ve tamamı oluşturuldu, önemli bir kısmı bana göre. Şu anda özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla dosya Kahramanmaraş'a gidiyor ama tabi güvenli bir şekilde dosyanın Kahramanmaraş'a gitmesi de bizim için önemli. Tabi bu özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte soruşturma bundan sonra Kahramanmaraş'ta devam edecek ama ben pek çok şeyin soruşturulduğunu düşünüyorum. Özellikle yedi tane ana şüphe vardı yani, kamuoyunda 'Muhsin Yazıcığolu ve arkadaşları öldürüldü' algısı oluşturulan."

"İNŞALLAH BÖYLE KAYIT YOKTUR" 
 
Destici, bu konularla ilgili soruşturmalarda da önemli bir mesafe alındığını düşündüğünü dile getirerek, "Tabi bu ses kayıtları ve internetteki yazılar bizim bilgimiz dışında, bizim dışımızda gelişen hadiseler. Şu anda olmayan bir şey üzerine yorum yapacak bir durumda değilim. İnşallah böyle bir şey yoktur diyorum. Öncelikle temennim o, ihtimal de vermiyorum, inanmak da istemiyorum ama dediğim gibi olmayan bir şey üzerine yorum yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Günün Önemli Haberleri