BBP'li Destici'den yedirmeyiz çıkışı

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'a destek çıktı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik eleştirilere ilişkin, dış basında yer alan makalelerin, iftiraların kabul edilebilecek nitelikte olmadığını belirterek, "İçeride eleştiririz fakat dışarıdan gelecek saldırılara karşı da bu bir milli duruştur, kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün yetkililerini de bu anlamda savunuruz. Yani dışarıya yem etmeyiz, dışarıya yedirmeyiz" dedi.

Destici, Günyüzü Kaymakamı Akın Karagöz'ü ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, MİT Müsteşarı Fidan ile ilgili iddiaları değerlendirdi.  

Fidan'ın, Türkiye'nin en önemli istihbarat teşkilatının başında olduğunu anımsatan Destici, "Hükümetin, niye bu kadar telaşlandığını anlamıyorum. Bu kadar savunulacak bir pozisyon da değil. Bu kadar aciz değil, tam tersine o başkalarını koruyacak ya da savunacak bir makamda oturuyor" diye konuştu.

Destici, MİT'in, özellikle dış politikada hem Suriye hem Kıbrıs hem Irak konularında, Mısır'daki, Ortadoğu'daki gelişmelere bakıldığında, bu süreçte başarılı olduğunun söylenemeyeceğini iddia ederek, şunları kaydetti:

PKK'YA KARŞI BAŞARI RAHATSIZ ETMİŞ OLABİLİR

"İçerideki gelişmelere baktığımız zaman, PKK'yla son dönemde, özellikle bu müzakere süreci başlamadan önceki bir yıllık süreçte, gerçekten her alanda başarılı bir dönem yaşanmıştı hem güvenlik boyutunda hem de teröristlerin etkisizleştirilmesi anlamında. Biz hep şunu söylemiştik, 'bir istihbarat birliği ve başarısı sağlanmazsa, PKK'ya karşı üstünlük kurulamaz veya PKK yok edilemez' diye çünkü 30 yıla yakın bir süre üç istihbarat örgütümüz Emniyet İstihbarat, Askeri İstihbarat ve MİT, bu süreçte maalesef her dönemde uyumlu bir çalışma göstermediler. İlk defa bu müzakere sürecinin başlamasından önceki bir yıllık süreçte bir iş birliği sağlandı. MİT, Emniyet İstihbarat, Genelkurmay İstihbarat ve burada da PKK'ya karşı bir başarı sağlandı."

DIŞARIYA YEDİRMEYİZ

"Bu, rahatsız etmiş olabilir" diyen Destici, şöyle devam etti:

"İçeride eleştiririz fakat dışarıdan gelecek saldırılara karşı da bu bir milli duruştur, kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün yetkililerini de bu anlamda savunuruz. Yani dışarıya yem etmeyiz, dışarıya yedirmeyiz. Onun için de burada biz kendi yanlışlarımızı kendimiz konuşuruz ve söyleriz. Dış basında yer alan makaleler, bu tür yazılar, iftiralar kabul edilebilecek nitelikte değildir. Bunları kabul etmiyoruz ve bunları reddediyoruz."

Günün Önemli Haberleri