BBP'li başkandan HDP saldırı açıklaması

Abone ol

BBP Batman Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, HDP Genel Merkezi'ne saldırıyı kınadı ve ekledi: HDP tabelası indirildiğinde burada da bizim tabelamız indiriliyor.

Seçim sürecinde siyasi partilere yönelik saldırılar için ilgi çekici bir tepki BBP’nin Batman Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı’dan geldi.

Bugün bir haber ajansı tarafından, “BBP’li başkan MHP ve HDP’yi kınadı” şeklinde çıkan haber üzerine görüştüğümüz Bayralı, açıklamalarının haberde tam olarak yansıtılmadığından şikayet ederek şunları söyledi:

 “Ben savcı Mehmet Kiraz’ın şehit edilmesi, Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması, Ağrı’da yaşanan düzmece saldırı, HDP Genel Merkezi’nin ve MHP seçim bürosunu kurşunlanması, son olarak dün CİHAN Haber Ajansı muhabirinin Emine Erdoğan’ın katıldığı bir etkinliğe alınmaması gibi tüm demokrasi dışı tüm saldırıları kınıyorum. Sadece HDP’ye, MHP’ye saldırıları değil, seçim sürecindeki tüm demokrasi dışı saldırıları kınıyorum…”




Bayralı, “Türklerle Kürtlerin birbirlerine düşürülmeye çalıştıklarını ve bunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz” sözleri üzerine yönelttiğimiz, “HDP binalarına yönelik tabela indirme gibi müdahale haberlerini de sık sık görüyoruz bunlar için ne dersiniz?” sorumuza da şu yanıtı verdi, “Onlar da demokrasi dışıdır. Seversin sevmezsin ama batıdakiler doğuda olup biteni bilmiyorlar. Bunların olmaması gerekir. Batıda HDP’nin tabelaları indirilince burada da bizim tabelalarımız indiriliyor. Gerçi Batman’da 2 yıldır böyle bir durum yaşanmadı ama daha önce oldu. MHP’nin de başına geliyor benzeri durumlar… Bir arabasını giydirip seçim çalışması yapamıyor. Burada biz neler çekiyoruz bilinmiyor. Bunların söylenmesi lazım, doğru neyse odur.”

Günün Önemli Haberleri