BBP'den Köşk açıklaması! Kimi destekleyecekler?

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Köşk seçimlerinde kimi destekleyeceklerine henüz karar vermediklerini açıkladı

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na başka hangi partilerin destek verip vermeyeceği merak konusu. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanı adayı konusunda henüz netleşmiş bir kararları olmadığını belirterek, "Önümüzdeki hafta tüm istişarelerimizi bitirdikten sonra kararımızı açıklayacağız" dedi. Fakat Destici,

İKİ ADAYLA DA GÖRÜŞTÜM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun BBP Genel Merkezi'ne gelerek kendisiyle görüştüğünü anımsatan Destici, "Kendilerini dinledim. Biz BBP olarak ilkeler partisiyiz, bir misyonumuz, bir çizgimiz var. Bizim için kimin cumhurbaşkanı olduğundan ziyade nasıl bir cumhurbaşkanı... Türkiye'nin de kamuoyunun da konuşması gereken ve karar vermesi gereken noktanın burası olduğunu düşünüyorum" dedi.

ADAYLAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORLAR?

Bir tarafta "Mevcut anayasal çerçevede kalacağım, teamüllere uygun hareket edeceğim" diyen bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Destici, "Diğer taraftan da 'bu mevcut anayasal çerçeveye bağlı kalmayacağım ve yarı başkanlığa giden tüm yetkilerimi kullanıp partiler üstü değil de partili bir cumhurbaşkanı olacağım' diyen bir aday var" ifadesini kullandı.

MİLLİYEÇİ VE MANEVİYATÇI OLMALI

Öncelikle tarafsız, herkesi kucaklayacak, anayasal çerçevede kalacak bir cumhurbaşkanı istediklerini dile getiren Destici, "Cumhurbaşkanının milliyetçi, maneviyatçı, demokrat, şaibesiz bir kişiliğe sahip olmasını ve bunun gibi insani ve İslami özellikleri taşımasını, sivil, milli, demokrat ve yerli bir kimliğe sahip olmasını istediğimizi söyledik" dedi.

Günün Önemli Haberleri