BBP'den bedelliye memoş benzetmesi

Abone ol

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, bedelli askerliğe başvuracaklar için öyle bir benzetme yaptı ki kızdıracağa benziyor.

BÜYÜK Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan bir erkeğin erkek olabilmesi için askerliğini yapması gerektiğini söyledi. Alan, bedelli askerliğe başvuracaklar için de "18 bin lira verdim erkekliği satın mı aldım diyecek memoşlar? Bizim şimdi mehmetçik var, bunlar da memoş oluyor bu duruma göre" yorumunda bulundu.
 
BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Mahmut Alan araç kullanırken, bir yandan da açıklamalarda bulunarak cep telefonuyla kayıt yapıyor. Bugün bedelli askerlikle ilgili görüşlerine sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Mahmut Alan, daha önce bedelli askerlik yapmak için 30 bin TL verenlerin kazıklandığını belirterek şöyle konuştu:

"Şimdi bu bedelli askerliği çıkarttılar hem komik, hem de acı şeyler yaşıyoruz. Komik olan şu; mesela öncekiler kazıklandı, 30 bin lira verenler kazıklandı şimdi. Düşürdüler 18 bin liraya, bari çıkarın 30 bin liraya da daha önce 30 bin lira veren arkadaşlar üzülmesin, kazıklanmasın. Acı olan durum da şu; yani düşünsenize bir savaş çıksa ne diyecek bu bedelli askerlik yapanlar, ya kusura bakmayın biz savaşamıyoruz çünkü silah tutmasını bilmiyoruz, askeri eğitim almadık, biz savaşa katılmıyoruz mu diyecek? Düşman da şey diyecek değil mi siz bedellisiniz, pardon ya biz size dokunmuyoruz mu diyecek. Düşman geldiğinde bedelli de tanımaz, bedelsizi de tanımaz."



BEDELLİLER İÇİN MEMOŞ BENZETMESİ 
 
Bedelli askerlik yapacak olanlara 'memoş' benzetmesinde bulunan Mahmut Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Bu vatanın evlatları bir bedel vermiştir o da canlarıdır, kanlarıdır, herkesin gerekiyorsa bu bedeli vermesi lazım ki bu toprak parçasının adı vatan olsun. Öyle yok bedavadan "Benim param var ben askerlik yapmıyorum". Birileri kendine rant sağlayacak diye, kendi açıklarını kapatacak diye bedelli çıksa bile halkımızın rağbet etmemesi gerekiyor. Bir erkeğin erkek olabilmesi için askerliğini yapması lazım. Bedelli, yani 18 bin lira verdim erkekliği satın mı aldın diyecek memoşlar? Yani bizim şimdi mehmetçik var, bunlar da memoş oluyor bu duruma göre. Bedelli çıksa bile halkımızın bedelliye rağbet etmemesi lazım."
Günün Önemli Haberleri