BBP Ordu'da toplu cemaat istifaları

Abone ol

BBP Genel Merkezinde görevden alındığı açıklanan Ordu İl Başkanı Balakar, parti yönetimine tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi'nce (BBP) görevden alındığı açıklanan Ordu İl Başkanı Ali Kaya Balakar, "Ordu il teşkilatı ve bazı ilçe yöneticileriyle birlikte partimizin son dönemdeki tutumunu ve cemaatin sözcüsü gibi davranmasını kabul etmediğimiz için partimizden istifa ediyoruz" dedi.

Balakar, partisinin genel merkezince il teşkilat yönetimi ve kurullarını görevden almasına ilişkin bazı il ve ilçe yöneticileriyle bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Seçimler yaklaştıkça partisi içerisinde cemaat operasyonlarının hız kazandığını belirten Balakar, genel merkez tarafından cemaatle işbirliğine karşı çıkan yöneticilerin görevlerinden alındığını söyledi.

Balakar, ilerleyen süreçte bu görevden almaların devam edeceğini dile getirerek, "Düzmece kararlarla Merkez Karar Yönetim Kurulu toplanmadan önce boş sayfalara atılmış imzaların üzerine ekleme kararlarla kurul üyelerinin haberi dahi olmadan bizi görevden aldıklarını iddia edenler, ne kadar ahlaklı olduklarını da ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

21 YILLIK DURUYA İHANET OLUR

BBP'nin yaklaşan seçimlerde cemaat konsepti içerisinde yer almasının 21 yıllık duruşa ihanet olacağını anlatan Balakar, "MKYK üyelerine sorulmadan birilerinin talimatıyla teşkilatlar görevden alınıyorsa üyelerin görevi nedir? Bu arkadaşları ve teşkilatları hiçe saymak, bize ve o arkadaşlara hakaret değil mi? Şimdi seçimler yaklaşıyor, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimler partimiz açısından çok önem arz ediyor. Bu seçimlerde BBP malum yapının oluşturduğu konsept içerisinde yer alırsa 21 yıllık duruşa ihanet etmiş olur" ifadesini kullandı.

Balakar, hayatları boyunca BBP'ye oy vermeyen yapılarla aynı yerde durmalarının imkansız olduğunu belirterek,  "Biz Ordu il teşkilatı ve bazı ilçe yöneticileriyle birlikte partimizin son dönemdeki tutumunu ve cemaatin sözcüsü gibi davranmasını kabul etmediğimiz için partimizden istifa ediyoruz. Partimizde geride kalan arkadaşlarımıza cemaatleri ile başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri