BBP liderinden Gezi Parkı uyarısı

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘Gezi Parkı’ tepkisinin masum olmaktan çıktığını açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘Gezi Parkı’ gösterilerinde kontrolün sol marjinal gruplar ve ajan provokatörlerin elinde olduğunu söyledi.

Mustafa Destici, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylarla bağlantılı “Türkiye, Suriye yapılmak isteniyor” sorusunu cevapladı.

Destici, daha önce Suriye, Libya, Irak, Afganistan’da, dünyanın farklı coğrafyalarından oyun tezgahlayanların ‘acaba şu anda gündemlerine Türkiye’yi mi’ aldılar.” sorusunu şöyle cevapladı: “Ben şu anda tam gündemlerine almasalar bile Türkiye’ye, hükümetine, devletine bir uyarı olarak görüyorum. Ve bu sayede belki bir takım taleplerini kabul ettirmeye çalışacaklar. Tabii ki Suriye, Rusya, İran, İsrail yönetimleri isterler ki ‘Türkiye de bir Suriye olsun.’ AB ve ABD gibi emperyalist güçler de bunu isterler. Çünkü bölgede güçlü, kalkınmış, zengin, askeri gücü olan bir Türkiye istemiyorlar. Bunun için de ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar. Ben hepsinin bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Ve sokakta olan o yönlendiren marjinal gruplarla, bazı siyasi çevreler ve örgütlerle de bu dışarısının direkt irtibatlı olduğunu maddi ve manevi desteği verdiğini de düşünüyorum.”

6 ay önceki Hatay ziyaretine işaret eden ve Türkiye’de iç huzursuzluk çıkartılabileceğini daha o gün net şekilde söylediklerini hatırlatan Destici, Nusayri vatandaşların yoğun yaşadığı Hatay ve çevresinin hassas bir bölge olduğunu vurguladı.
Destici, “Tabii bunu fırsat bilenler, Suriye ile Türkiye’nin geldiği noktayı fırsat bilenler, Suriye El Muhaberatı ve diğer örgütlerinin teşviki, özellikle sol marjinal grupların, örgütlerin de taşeronluk yapmasıyla birlikte bir çatışma ortamı meydana getirmeye çalıştıklarını gördük. Ve bunun uyarılarını daha o gün yaptık. Bomba yüklü kamyonların gelebileceğinden tutun da bir iç çatışma çıkartılabileceğine kadar bunun net bir şekilde ifade ettik.” diye konuştu.

“GEZİ PARKI EYLEMİ MASUMLUKTAN ÇIKTI”

BBP lideri Destici ‘Gezi Parkı’ diye başlayan masum eylemlerin bugün bakıldığı zaman artık masumluktan çıkmış vaziyette olduğuna dikkat çekerek, “Bazı vatandaşlarımız hala bunu bir masum bir eylem olarak sürdürme gayreti içerisinde bulunabilirler. Ama şu anda kontrol sol marjinal grupların içerisinde ve ajan provokatörlerin eline geçmiş vaziyettedir. Sokakta olan arkadaşlarımız meydandakilerle hadiseleri görüşüp, konuşuyorlar. Bu konuya çok ilgiliyiz. Çünkü biz millet, memleket, ülkemiz, değerlerimiz için siyaset yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“OLAYLAR TEK NOKTAYLA BAĞLANTILI DEĞİL”

Yaşananların Gezi Parkı’nı aştığını Türkiye’yi karıştırmak isteyen dış odaklar ve içerideki marjinal taşeronların yönlendirdiği bir hal aldığına vurgulayan Mustafa Destici, “Tek noktayla bağlantılı değil, birkaç bağlantı noktası var. Burada herkes birleşmiş durumda. Neye karşı. Türk milletine, hükümetine, iç huzuruna, güvenliğine karşı el birliği yapıyorlar. Yani ‘dostumun düşmanı düşmanımdır’ mantığı ile hareket ediyorlar. Veya Türkiye’yi ortak düşman olarak görüyorlar. ABD ve Avrupa parlamentolarından gelen açıklamalar her ne kadar iyi niyet temennileri içerse, ‘tarafları sağduyuya davet ediyoruz’ gibi cümleleri içinde barındırsa da bu açıklamaların sokaktakilere, marjinal gruplara, sokakta Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlara ve hükümeti sandıkta değil de darbelere zemin hazırlamak peşinde koşanlara aslında bir mesaj içerdiğini ve onları cesaretlendirdiğini düşünüyorum. Yani dış basının başta ABD olmak üzere Avrupa’nın bu konuya bu kadar ilgili olması onları güçlendiriyor, cesaretlendiriyor.” görüşünü aktardı.

“SURİYE DE İŞİN İÇİNDE”

Mustafa Destici, “Tabii Suriye’nin bu işin içinde olmadığını düşünmek çok saf dillilik olur.” diye devam ederek, Rusya’nın, İran’ın, Türkiye’nin düşmanlarının ve iç karışıklık isteyen bütün kesimlerin bu sürecin içerisine dahil olduklarını yineledi.
Destici, “Baştan belki başlatmadılar. Ama baktılar ki böyle bir süreç gelişti ve buna uygun bir zemin var. Maalesef Türkiye’yi yönetenler de bunu okuyamadılar. Göremediler, nereye gittiğini anlayamadılar. Ve biranda binleri sokaklarda karşılarında buldular. Dolayısıyla da ben bütün bu devletler başta olmak üzere marjinal grupların grupları bu işin içerisinde olduğunu düşünüyorum. Meselesi sadece Gezi Parkı, Topçu Kışlası, yapılaşma meselesi değil, ki öyle başlamış olsa da bugün onu çoktan aşmış vaziyette. Onun için milletimizin çok uyanık, çok sağduyulu olması lazım.” dedi.

“İÇ KARIŞIKLIĞI ARTIRMAK İSTİYORLAR”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, söz konusu devletler ile içerideki uzantılarının Türkiye’deki insanları sokakta karşı karşıya getirmek ve bu iç karışıklıkları artırmak istedikleri uyarısını tekrarladı. Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Yani orada eylemlere katılan insanlarla arkadaşlarımız konuşuyor. Onlara ‘şu süre içerisinde hükümet düşecek, şu süre içerisinde halk devrimi yapacağız’ deniyor. Gençleri böyle kandırıyor, sokağa çekiyorlar. İnanılmaz bir bilgi kirliliği, ajitasyon, provokasyon, yönlendirme var. Bunlar kendiliğinden gelişmiş hadiseler değil. Sokaklarda görüyoruz. Sokaklarda ele başları, yönlendiricileri var. İnsanların nereden yürüyeceklerini, hangi sloganı atacaklarını söylüyorlar. Dükkanı taşlayacakları, arabaları yakacakları, polislere molotof kokteyli atacaklar belli, çarpışacak, çatışacak gruplar belli. Bunların hepsi belli yerler tarafından tezgahlanıyor, belli yerler tarafından ve sokağa sürülüyor. Onun için milletimizin bunu iyi görmesi lazım. Ve bu gruplar kesinlikle dışarıyla işbirliği içerisindeler. “

“SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMELİ”

Marjinal grupların dışarıyla irtibatlı ve kol kola bu işi yürüttüklerine inandığını tekrarlayan Destici, “Milletimizi onun için sağduyu ve birlik olmaya davet ediyorum. Bu ülke hepimizin. Hükümetler yanlış yapabilir, muhalefetin sesine kulak vermeyebilir, talepleri çok dikkate almamış olabilir. Hükümeti uyaracağız, yanlışlarını söylüyoruz, söyleyeceğiz. Ama bunların sokakta şiddetle terörle devrim değil darbe zeminleri hazırlamak değil. Hepimizin milli iradenin, sandığın yanında durmamız lazım. Sandıkla gelenin sandıkla gitmesi lazım. Bugün de kim sandık dışı yollara tevessül ederse karşısında bizi, BBP’yi bulur.” mesajını iletti.

Günün Önemli Haberleri