BBP lideri Destici'den HDP'ye Cerablus tepkisi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Fırat Kalkanı" operasyonuna destek vererek, bu operasyonu doğru atılmış bir adım olarak gördüğünü bildirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,operasyonu işgal olarak niteleyen HDP'ye tepki gösterdi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Fırat Kalkanı" operasyonunun önemine işaret eden Destici, sadece DEAŞ ile değil PKK/PYD/YPG ile de mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

PKK ile de topyekün mücadele edilirse kökünün kazılabileceğini vurgulayan Destici, örgütün siyasi ve finans kaynaklarının öncelikle kesilmesi, eşzamanlı olarak medya gücünün de sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Destici, Fırat Kalkanı operasyonunun PKK'nın Suriye ve Irak'taki yapılanmalarına yönelik genişletilmesini istedi.

HDP'NİN "İŞGAL" NİTELEMESİNE TEPKİ

Fırat Kalkanı operasyonuna diğer partiler destek verirken HDP'nin "işgal" diye nitelemesinin utanç verici olduğuna dikkati çeken Destici, HDP'li milletvekillerinin hala nasıl TBMM'de görev yaptığını ve maaş aldığını sordu ve HDP'lilerin meydan okumasına prim verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Destici, Türkiye'nin Suriye ya da Irak'ı işgal gibi bir planının hiçbir zaman olmadığını vurguladı.

Gaziantep'deki terör saldırısına dikkati çeken Destici, "Bizimkiler yaptı, onlar yaptı." tarzı tartışmaları eleştirdi ve saldırıdan siyasi rant elde etme çabasının alçakça olacağı uyarısında bulundu.

Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili olara da dosyanın kapatılmak istendiğini ancak buna müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Darbe girişiminin hemen öncesinde verilen takipsizlik kararının henüz kaldırılmadığına işaret eden Destici, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın, iki haftadır ne ailesi ne de avukatı ile görüşemediğini savunan Destici, yine aynı kapsamda dün gözaltına alınan Yazıcıoğlu'nun bacanağı doktor R.A. ile ilgili gelişmeleri de takip ettiklerini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri