BBP lideri Destici'den Almanya'ya tepki

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin yetkili kurullarıyla Sivas'ta bir araya geldi. Destici, referandum kararlarını Ankara'ya dönüşte açıklayacaklarını söylerken, Türk bakanlara yönelik Avrupa'daki yasakları da eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin kararlarını en kısa sürede açıklayacaklarını söyledi. Almanya'nın uyguladığı yasağı eleştiren Destici, yapılanların Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Destici, Sivas'ta partisinin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında düzenlenen istişare toplantısında, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonda şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.

"BU TÜRKİYE'NİN İTİBARIYLA OYNAMAKTADIR"

Bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakanlara karşı son günlerdeki tutumlarını eleştiren Destici, bu durumun Türkiye açısından kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade etti.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerini kınayan Destici, bu ülkelerin ne kadar terör unsuru varsa hepsinin faaliyet yapmasına destek verdiğini vurgulayarak, "Bunu yapan Almanya, Hollanda ve Belçika, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir bakanına konuşma müsaadesi vermiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bu Türkiye'nin itibarıyla oynamaktır. Bu bir parti meselesi de değildir. Dolayısıyla bu hepimizin hep birlikte tepki göstermesi gereken bir meseledir. Bizim içeride problemlerimiz olabilir ama dışarıda bir şey olduğu zaman ona hep birlikte karşı durmamız gerekir." diye konuştu.

"KARARIMIZI EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, BBP'nin ister iktidar ister muhalefet olsun, HDP haricindeki tüm partilerle bu süreçte görüşme yaptığını belirtti. BBP'nin kararını en kısa sürede vereceğini belirten Destici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ankara'ya döndükten sonra çok gecikmeden kısa bir süre içerisinde de inşallah kararımızı açıklarız. Çünkü kamuoyunu ve sizleri epey beklettik. Bizim partimiz dışında da hemen hemen kararını açıklamayan hiçbir parti kalmadı. Biz ince eleyip, sık dokuduk, bir yanlış yapmama konusunda büyük bir gayretin içerisinde olduk. Hepsiyle konuşarak doğru bir karar vermeye çalışıyorum ve inşallah bu kararı verirken de en büyük yardımı Rabbimden ümit ediyorum. Her namazımın sonunda da 'Yarabbi bana senin rızan dışında bir söz söyletme ve iş yaptırma' diye dua ediyorum. İnşallah Rabbim bizi bir yanlışın içinde ya da yanlış bir kararın içinde bırakmasın."

Günün Önemli Haberleri