BBP alternatif kutlamaya karşı

Abone ol

Mustafa Destici, memleketi Eskişehir'deki Uysal Otel'de partisinin düzenlediği bayramlaşmaya katıldı

BÜYÜK Birlik partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının milletin birliğine ve devletin varlığına zarar vereceğini öne sürdü.

Mustafa Destici, memleketi Eskişehir'deki Uysal Otel'de partisinin düzenlediği bayramlaşmaya katıldı. Otel girişinde partilileri tarafından karşılanan Destici, çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Bayramın huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Mustafa Destici, milletin suni gündemlerle avutulduğunu söyledi. Alternatif Cumhuriyet kutlamalarının milletin birliğine zarar vereceğini savunan Destici şöyle konuştu:

AYRIŞTIRMA POLİTİKASI

"Nasıl ki Kurban Bayramı tüm milletimizin ortak bayramı ise Cumhuriyet Bayramı da hepimizin bayramı. Dolayısıyla Cumhuriyet Bayramını da coşku, beraberlik içinde kutlamamamız gerekir. Ama ülkemizi karıştırmak isteyenler, gerginlik yaratmak isteyenler bunun üzerinden bile bir ayrıştırma ve bölme politikası izliyorlar. Aslında bunlar ileride yapılacak büyük bölücülük hareketlerinin, büyük bölücülük organizasyonlarının bir nevi alıştırması, bir nevi provasıdır. Türkiye'de bir takım meydanları doldurup oradan milletin birliğine, devletin varlığına kastetmek isteyenler maalesef bu tür alıştırmalarla milleti buna alıştırmaya çalışıyorlar. Bizim bunu kabul etmemiz, bizim bunu onaylamamız mümkün değildir. Bu resmen bölücülüktür, bu resmen bir provokasyondur, bu resmen ayrıcalıktır. Cumhuriyet Bayramının herkes, hep birlikte, hep beraber bugüne kadar nasıl kutlanıyorsa büyük bir coşku içerisinde kutlamalıdır. Alternatif programlar, alternatif yürüyüşler, alternatif kutlama programları bölücülükten, ayrıştırmacılıktan başka hiçbir şeye hizmet etmez. Hele ki bunun içerisinde ana muhalefet partisi gibi siyasi partilerin bulunması da daha üzüntü vericidir."

Günün Önemli Haberleri