'Batman'da bir katliam planlanmıştır'

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Batman'da Özcan Temel'in ölümüyle sonuçlanan saldırının, ülkeyi yeniden kan gölüne çevirmek isteyen odakların işi olduğunu söyledi.

Buldan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Batman'da kimliği belirsiz kişilerce Özcan Temel'in öldürülmesinin sıradan adlı bir olay olmadığını savundu.

Saldırının planlı, organize, örgütlü, karanlık, provokasyon amaçlı olduğunu öne süren Buldan, "Batman'da resmen bir katliam planlanmıştır" dedi.

Sadırıda BDP ve tabanının hedef alındığını savunan Buldan, aynı gün Petrol mahallesinde seçim çalışması yürüten BDP'lilerin, adı Hizbullah ile anılan bir partiye mensup sivil bir grubun müdahalesine maruz kaldığını söyledi. Buldan, şu ifadeleri kullandı:

"Ardından aynı akşam partililerimizi hedef alan silahlı saldırı yaşanmıştır. Otomobilden ateş açılırken tekbir seslerinin geldiğine dair görgü tanıklarının anlatımları vardır. Saldırganlar olay yerinden hızla kaçmışlar ve o bölgede polis bulunmasına rağmen hiçbir müdahale olmamıştır. Olay sonrası saldırıyla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alınmıştır ancak, bu kişilerin olayla ilgisinin hangi boyutta olduğu bilinmemektedir. Olayın ardındaki asıl güçlere, asıl faillere ise dokunulmamaktadır.

Çözüm sürecinin bıçak sırtında yürüdüğü bir süreçten geçiyoruz. Böylesi bir süreç ne yazık ki provakasyona açık bir süreçtir. Bu saldırı, bu ülkeyi yeniden kan gölüne çevirmek isteyen odakların işidir.

Saldırıyı gerçekleştiren Hizbullah bağlantılı grubun mensubu olduğu partinin yetkilisi geçen hafta Ankara’da Başbakan’la görüştü. Bir hafta aradan sonra bu saldırı yaşandı. Ve aynı partinin BDP’yi hedef alan, hedef gösteren açıklamaları var. Bunlar dikkat çekici gelişmelerdir. Biran önce bu karanlık saldırı açığa çakırtılmalıdır."

Buldan, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in 10 Kasım'da Atatürk için mevlit okutacağını ifade etmesiyle ilgili bir soru üzerine, "CHP, Atatürk'ü kullanarak siyasetini geliştirmek istiyor. CHP'nin tavrı doğu değil. Atatürk üzerinden siyaset yapılmamalı" dedi.

Buldan, kadın vekillerin pantalonla Genel Kurul çalışmalarına katılmalarını desteklediklerini belirterek, "Türbana nasıl yaklaşıyorsak pantolana da öyle yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri