Başkan Türel iftarda Aksulularla buluştu

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksulular ile iftar yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksulular ile iftar yaptı. Aksu’nun bugüne kadar çözülemeyen pek çok problemine bu dönem çözüm bulunduğunu söyleyen Başkan Türel, Macun Mahallesi’nin ilk defa kanalizasyon ile tanıştığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde düzenlenen iftar programı kapsamında Başkan Menderes Türel, Aksu sakinleriyle buluştu. İftar programına Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

Herkese aynı değeri gösteriyoruz

Ramazan Ayı’nın İslam âlemine ve dünyaya huzur getirmesi dileğinde bulunan Başkan Türel, Filistin başta olmak üzere diğer Müslüman ülkelerde yaşanan zulmün bitmesini diledi. Antalya’nın dünyaya kucak açan, bütün dinlere ve kültürlere saygılı bir şehir olduğunu ifade eden Türel, “Günde 50 bine yakın yabancı misafirimizi Antalya’da karşılıyoruz. Yaklaşık 4 ayda İsrail’den 42 bin misafir gelmiş. Türkiye’ye gelen misafirlerimiz zaten iyi duygularla geliyorlar. Biz hiç ayrım yapmadan herkese aynı değeri gösteriyoruz” dedi. 

Raylı sistem ile Aksu’ya kesintisiz ulaşım

Ramazan Ayı’nın tüm bereketiyle devam ettiğini söyleyen Başkan Türel, Aksu’nun bu noktada en şanslı ilçelerden biri olduğunu ifade etti. 2014 seçim kampanyasında olmamasına rağmen Aksu’nun raylı sistem ile buluşturulduğunu belirten Başkan Türel, “Yapımı başlanan 3. Etap raylı sistemle Aksu’dan bindiğinizde ister eski SSK Hastanesi, ister Kalekapısı, ister Konyaaltı Sahili varyantın başı, ister Eğitim Araştırma Hastanesi, ister adliye, isterseniz üniversite, isterseniz Varsak. İstediğiniz yere buradan bindiğiniz raylı sistemle ulaşacaksınız. Size de bu yakışır” diye konuştu. 

Destek sizden, hizmet bizden 

Aksu’nun yıllardır yaşadığı koku problemine dur demek için ASAT’ın bölgede çalışmalara başladığını söyleyen Türel, 20 Milyon TL’lik yatırım ile Macun Mahallesi’nde ilk kez kanalizasyon çalışması yapıldığını anlattı. Başkan Türel, 2019’da 15 milyon TL’lik ek bir yatırımla çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi. Türel, “Aksu böylesine bir hizmeti bugüne kadar beklemeli miydi? Ama siz destekliyorsunuz, biz yapıyoruz. Destek sizden, hizmet bizden” şeklinde konuştu

Çalkaya’da yeniden bir tarih yazıyoruz 

Türel, daha önce Başbakan ve Bakanlar tarafından imzalanan Çalkaya Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalandığını müjdeledi. Çalkaya’da 12 bin 500’ün üzerinde kişinin tapularındaki şerhlerin kaldırılacağını belirten Türel, “Kaç senelik sorun ama şimdi sizlerin de desteğiyle göreve gelen iş bilen kadrolar sayesinde bu hizmetleri yapabilir haldeyiz” ifadelerini kullandı. 

Günün Önemli Haberleri