Başkan Erdoğan'dan Mesut Özil'e destek

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da DİTİB tarafından yaptırılan Merkez Camisinin açılış törenine katıldı. Erdoğan burada Avrupa'da yükselen ırkçılığa dikkat çekti, Mesut Özil'i yapılanları hazmedemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'daki siyaset ve medya kuruluşlarının Müslümanlar'a yönelik tutumlarını eleştirdi. Bu kesimlerin ötekileştirme politikalarından sakınmaları gerektiğini belirten Erdoğan, Mesut Özil'i örnek verdi, Almanya'da Türk oyuncuya yönelik yapılanları hazmedemediğini söyledi.

Başkan Erdoğan, Almanya'nın Köln kentinde DİTİB tarafından yaptırılan Avrupa'nın ve Almanya'nın en büyük camisi olan Merkez Camisi'nin açılış töreninde konuştu.

Binlerce gurbetçinin katıldığı açılış töreninde Avrupa'daki siyaset ve medya kuruluşlarının Müslümanlar'a yönelik ötekileştirme politikalarını eleştiren Erdoğan, bu ırkçı tutumun bitmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasının bir bölümünde ünlü Türk sporcu Mesut Özil'den örnek veren Erdoğan, yapılanları hazmedemediğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"İşte artık isim vermeden geçemeyeceğim, sonra bana darılır. Almanya da doğup büyümüş bir Mesut Özil, bir İlkay'ımız... İngiltere'de kendileriyle bir fotoğraf çektirdik diye kendisini bu toplumdan dışladılar. Alman Milli Takımı'na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben onun Cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim."


"IRKÇILIĞA KARŞI ORTAK TAVIR ALINSIN"

Münih'te Türkiye-Almanya milli maçını Şansölye ile izlediklerini ve Mesut Özil'in o zaman Türk milli takımına gol attığını, bunu da birlikte alkışladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Sporun güzelliği bu zaten. 'Mesut ne yapıyorsun, kendi takımına gol atıyorsun?' demedik. Biz böyle buralara geldik ama bu yapılan şık değil. Tabii burada Mesut'umuzun yanında yer alanlar olmadı değil, oldu onlara da teşekkür ediyoruz. İsterdik ki bu ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı bir ortak tavır alınsın." diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri