Başbakan'ın çocukları yemin etsin

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Başbakan'ın çocukları 'vallahi, billahi, tallahi bu işler olmadı diye' yemin etsin, inanacağım" dedi.

Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarına değinerek, kasetler ortaya çıktıkça Erdoğan'ın neden HSYK, MİT, internetle ilgili düzenlemeleri istediğinin anlaşıldığını savundu.

YA İSTİFA EDER YA ÜLKEYİ TERK EDER

Tan, herhangi bir ülkede böyle bir skandal ortaya çıkması halinde bunun çözümünün 24 saat değil, 4 saatte olduğunu öne sürerek, "Ya Başbakan o 4 saatin sonunda istifa eder, hukuken hesap verdikten sonra eğer terk edebilirse ülkeyi terk eder. Veya bu işin tamamen düzmece bir komplo olduğu çıkarılır. Bunu yapanlar aynı şekilde adli takibata tabi tutulur, ülke onlara dar edilir" diye konuştu.

HAKİM DE SAVCI DA PARALEL 

TÜBİTAK’tan bir heyetin, 20 dakikada bu ses kayıtlarının kime ait olduğunu ortaya çıkarabileceğini, ancak Başbakan'ın bunun da önünü kestiğini öne sürerek, "Hakim, savcı gelsin, araştırsın. 'Hakim de savcı da paralel." TÜBİTAK da polis de paralel. Bir eşkenar, dikkenar, bu paraleli kesen bir devlet makamı demek ki kalmamış. Tam bir skandalla karşı karşıyayız. Başbakan'ın önünde iki yol var; ya çıkacak 'Bunları hepsi doğru istifa ediyorum, Yüce Divan'a gidiyorum' diyecek. Ya da cürmümeşhut yakalanan suçlunun yaptığı gibi sonuna kadar 'yalan' demek. Maalesef sonuna kadar inkar yolunu seçmiştir" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri