Başbakan'dan Cumhuriyet'in o iddialarına tekzip

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberde Başbakan Binali Yıldırım'ın oğullarının vergi kaçırdıkları iddia edilmişti. Başbakan ise iddiaları çürütecek belgeleri kamuoyu ile paylaşıp çocukları üzerinden yıpratılmak istendiğini açıklamıştı.

Cumhuriyet gazetesinin yaptığı yalan haberde Başbakan Binali Yıldırım'ın oğullarının off-shore hesapları üzerinden vergi kaçırdıkları iddia edilmiş, Yıldırım ise ABD ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada "Off-Shore hesabı iddiaları" üzerine konuşarak "çocuklarımın dokunulmazlığı yok, soruşturma açılabilir" demişti.

İşte yapılan bu açıklamanın ardından Başbakan Binali Yıldırım, oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'la birlikte avukatları ile Cumhuriyet gazetesine noter aracılığıyla bir tekzip metni yolladı. Söz konusu tekzip metninde iddiaların ne denli asılsız olduğu bilgilerle ortaya konuldu.

BAŞBAKAN YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyetin bu karalama kampanyası içeren haberi sonrası Başbakan Yıldırım ABD ziyaretinin hemen öncesinde yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları içeren haberlerle ilgili şunları söylemişti;

"SORUŞTURMA YAPILMASINI ÖZELLİKLE İSTİYORUM"

"Milletim beni bilir. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın dokunulmazlığı yok. Her türlü soruşturma; gerek mali yönden, gerek hukuki yönden yapılabilir. Bunu özellikle de istiyorum. Dolayısıyla hiç kimsenin hiçbir şekilde haksız yere itham edilmesi, yanlış iş yapıyormuş gibi gösterilmesi kabul edilemez. Biz onurumuzla varız. Ülkemiz için, milletimiz için bütün ömrümüzü verdik. Bizim için en büyük servet itibarımızdır. Gerisi el kiridir. Para bugün vardır bugün yoktur.

Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Türk üniversitesine ziyaret

"İSTANBUL'DA EN ÇOK VERGİ VEREN ŞİRKET OLDU"

Bakın vergi verilmiyor diye itham ediyorlar. Bu haberi yaptıklarında benim çocuklarımın buradaki şirketi en fazla vergi veren İstanbul'da şirketler arasında yer alıyor ve bu şekilde bir belge veriyorlar kendisine. Bunlar ayıp şeylerdir. İnsanların kafasını karıştırmaya lüzum yoktur."


İŞTE CUMHURİYET'İ YALANLAYAN O BELGE


Gram altın fiyatları

 

Günün Önemli Haberleri