Başbakan Yıldırım'dan flaş OHAL Komisyonu açıklaması

Abone ol

OHAL Komisyonu başvuru tarihleri belli oldu mu çalışmalar ne zaman? Başbakan Binali Yıldırım, KHK ile ihraç edilenlerin merakla beklediği sorunun yanıtını verdi.

OHAL Komisyonu çalışmalara ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı belli oldu. Başbakan Ylıdırım OHAL Komisyonu'nun 17 Temmuz'da çalışmalara başlayacağını duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, SETA'da "Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu"na katıldı. OHAL Komisyonuna başvurularla ilgili konuşan Yıldırım şunları söyledi:

OHAL KOMİSYONU 17 TEMMUZ İTİBARİYLE ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

"OHAL dolayısıyla memuriyetten çıkarılanlarla ilgili yaptığımız yeni bir düzenlemeyle itiraz yolunu açtık. Yani normal şartlarda OHAL'le memuriyetine son verilenler, yargıya gidemiyorlar ancak yaptığımız yeni bir düzenlemeyle, 685 sayılı KHK ile Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurduk. Şimdi bu komisyon, 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlıyor. Hazırlıkları bitti, dosya kabul etmeye başlayacak ve bu dosyaları inceleyip karara bağlayacak." ağır şekilde alacaklar. Onların elinden bu itirazları almamız lazım, onun için de sabırla, sükunetle, kararlılıkla bu davaların seyrini izlememiz gerekiyor."

OHAL komisyonu başvuruları nasıl yapılacak şartlar belli oldu

KHK ile ihraç edilen memurlarla ilgili yeni gelişme

Günün Önemli Haberleri