Başbakan Yıldırım'dan flaş Katar açıklaması!

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında Suudi Arabistan'ın başını çektiği 5 Arap ülkesinin Katar ile tüm siyasi ilişkilerini kesmesiyle ilgili diyalog çağrısı yaptı. Yıldırım 'bu kararı üzüntüyle karşılıyoruz' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Yıldırım, dünya gündemine oturan Katar kriziyle ilgili çağrıda bulundu.

Yıldırım; ''Körfez İşbirliği Konseyi'nin bazı ülkeleri Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldılar. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntü ile karşılıyoruz'' dedi. Başbakan Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

KATAR İÇİN DİYALOG ÇAĞRISI

Körfez İşbirliği Konseyi'nin bazı ülkeleri Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldılar. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntü ile karşılıyoruz. Stratejik işbirliği ortağımız olan, Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarında yaşanan sorunlara diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükumetimiz diplomatik temasları başlatmış bulunuyor. Beklentimiz ve arzumuz aralarındaki bu meseleyi müzakere ve iletişim yolu ile tatlıya bağlamalarıdır. Bölgede yaşanan terör olayları bu birlik ve beraberlik ruhunu her gün daha da gerekli ve zorunlu hale getirmektedir.

TERÖRLE MÜCADELE

Vatandaşlarımızın huzuru için öncelikle sınırlarımızı daha güvenli hale getiriyoruz. Tedbirler sayesinde sınırlarımız dışından ülkemize gelen terör unsurlarının sayısında azalma gözlenmektedir. Bölücü terör örgütüne ağır bir darbe indirdik. Güney sınırlarımızı emniyete alma  amacıyla başlattığımız sınır güvenliği çalışmaları büyük oranda tamamlanmış durumdadır

RAKKA OPERASYONU: TEHDİT GELİRSE CEVABI VERİLECEK

Rakka'da ABD terör unsurları ile başlattığı operasyon devam ediyor bu konuda defalarca ikazımıza rağmen maalesef dostumuz müttefikimiz bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak ülkemizin zarar görmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Terör vatandaşımızı nerede tehdit ederse etsin anında cevabı verilecek. Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkacak durumu yakından izliyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Bölgede yürüttüğümüz çabaların barış için ne kadar önemli olduğu görüldü. Güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz.

IĞDIR'DAKİ YEREL SEÇİM

Iğdır'da yerel seçim gerçekleştir ve 11 meclis üyesinin 7'sini AK Parti kazandı. 1'i MHP, 3 tanesi de HDP. Daha önce dağılım, 1 AK Parti, 4 MHP, 6 HDP. 2011'de AK Parti'nin Iğdır'daki oyu yüzde 19, 2017'de yüzde 42. Bu sonuç bazılarına şaşırtıcı gelebilir ama şaşırmamıza gerek yok çünkü biz halk oylamasın öncesinde Iğdır'a gittik. Vatandaşlarımızın gözlerindeki parıltıyı gördük. Vatandaşlarımız devleti ile bayrağı ile ülkesi ile birliği beraberliği sergilediler. Teşekkür ediyoruz. 

DARBE GİRŞİMİNE RAĞMEN BÜYÜDÜK

Türkiye ekonomisi yaşanan küresel ve yerel şoklar karşısında yine güçlü bir performans sergiledi. 2013'de yaşanan Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen Türkiye o yıl yüzde 8,5 büyümeyi başardı. 2015'de de iki seçim geçirmemize rağmen, zor bir yıl olmasına rağmen yine büyümeye devam ettik. Terör fitnesini yayan, şer odaklarına rağmen de 2015'de yine yüzde 6,1 oranında büyüdük. 2016'da 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Ülkemizin siyasi tarihinde yaşadığı en ağır saldırıdır. Allah'a şükür olsun ki darbe girişimine ve teröre rağmen yılı yüzde 2,9 büyüme ile kapattık.

ENFLASYONU YIL SONUNDA TEK HANELİ RAKAMA İNDİRECEĞİZ

Dolar-TL kuru alınan tedbirler sonucu düşüşünü sürdürüyor. Bu gelişmeler yabancı yatırımcıların ülkemize olan güvenini bir kez daha teyid ediyor. Enflasyonda da aşağıya doğru düşüş eğilimi başlamıştır. Sıkı para politikası ve kapsamlı tedbirler ile maliye politikalarının desteği ile yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli oranlara geriletmeyi hedefliyoruz, bunu başaracağımıza inanıyorum.

Günün Önemli Haberleri