Başbakan Yıldırım'dan Ankara'ya çifte müjde

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya çifte müjde verdi. Yıldırım, Ankara- Niğde otoyolunun ihalesinin yapıldığını söylerken, Esenboğa'dan yurt dışına olan uçuş sayısının artırılacağını müjdeledi.

Başbakan Binali Yıldırım, 360 kilometre uzunluğa sahip Ankara- Niğde otoyol projesi ihalesinin yapıldığını, projenin "yap-işlet-devlet" modeliyle gerçekleştirileceğini söyledi. Yıldırım Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına şu anda 11 noktaya uçuş bulunduğunu belirten Yıldırım, bu sayının 29 Ekim'den itibaren artırılacağını müjdeledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Grand Ankara Hotel'de, Ankara'nın başkent oluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinliğinde konuştu. Ankaralıların, 15 Temmuz gecesi darbecilere geceyi dar ettiğini söyleyen Yıldırım, Ankara'nın cumhuriyetin de simgesi olduğunu ifade etti. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Sadece hükümetin merkezi yatırımlarından bahsediyoruz. Bundan belediyemizin diğer yatırımları, özel sektörün yatırımları dahil değil. Ankara'yı hızlı trenin başşehri yaptık. Yüksek hızlı tren garıyla da Ankara'ya bir sembol eser kazandırdık. Ankara'yı şimdi Sivas'a bağlıyoruz. 2019'da inşallah Ankara-Eskişehir-İstanbul-Konya'dan sonra Sivas'a da hızlı trenle gitmek mümkün olacak."

ANKARA- NİĞDE OTOYOL PROJESİ

Ankara-Niğde otoyol projesinin ihalesinin yapıldığını bildiren Yıldırım, 360 kilometre uzunluğa sahip projenin "yap-işlet-devret" modeliyle gerçekleştirileceğini anlattı.

Yapımına başlanan projenin birkaç yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Yıldırım, "Böylece Ankara'dan Konya'ya veya daha güneye, Afyon üzerinden Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep ve Urfa istikametine gidecek, Ankara-Kulu arasındaki o yoğun trafik akışı direkt otoyolla güneye ve Akdeniz'e indirilmiş olacak." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Ankara 19 Mayıs Stadı'nın, uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde, 50 bin seyircinin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edileceğini ifade etti. Bu kararın alındığını dile getiren Yıldırım, Ankara'ya hayırlı olmasını diledi.

ANKARA'DAN YURT DIŞI UÇUŞLARI

Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nın yurt dışı uçuşlarının biraz zayıf olduğuna işaret ederek "Hiç yoktu da şu anda 11 sefer var, yani 11 noktaya uçuş var. Bir başkent için bu yeterli değil. Türk Hava Yolları ile konuştuk, en kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak 29 Ekim'de ilk uçuş Franfurt'a, ardından Viyana'ya, Berlin'e, Paris'e yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Günün Önemli Haberleri