Başbakan Yıldırım: Lütfi canına okurum

Abone ol

Başbakan Yıldırım, yap-işlet-devret sistemiyle devletin kasasına girecek olan kazanç miktarını açıklarken "Hesapları Lütfi Elvan yaptı'' diyerek yanlışlık olması durumunda sorumluluk almayacağını esprili bir dille anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım Yap-işlet-devret sistemiyle Türkiye'nin kasasına yaklaşık 60 milyar dolar gireceğini, üstüne yapılan eserlerin de devlete kalacağını açıklarken, izleyiciler arasındaki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ı işaret ederek "Hesapları Lütfi yaptı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam Vizyoner 2017 programı MÜSİAD gala yemeğinde konuştu. İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Faiz ödemelerini azaltarak oluşturduğumuz tasarruflarla ülkenin, vatandaşın ihtiyacı olan hizmetleri gördük.

Özel sektör 2017'de yatırımlarını 4 kat artırdı. Ülkeyi kalkındıran sizsiniz, ekonomiyi büyüten sizsiniz. devletin sadece sesi çok çıkıyor.

15 YILDA 9 KATRİLYONLUK YATIRIM

Ticaret ve bütçe açığını ne kadar küçültebilirsek ekonomimiz o kadar büyür, geleceğe bakışımız o kadar kuvvetli olur.

15 yıllık iktidarımızda yatırımın toplamı 9,2 katrilyon lira oldu. 'Türkiye nasıl 3 kat büyüdü?' diyenlere selam olsun.

2002'den bu yana 48.7 milyar dolarlık proje gerçekleştirildi. 154 proje hayata geçirildi.

"2017'DE SADECE 70"

Bakın 2016'da dağa çıkarılan genç sayısı 600 iken 2017'de sadece 70. Orada da önemli gelişmeler var ama o güvenlik boyutuyla alınan tedbirlerle sürdürülebilir değil, arkasından o gençleri hayata bağlamamız lazım, onun için daha çok çalışacağız.

"HARCAMALARIN YÜZDE 43'Ü FAİZE GİDİYOR"

2012 yılında son 44 yılın en düşük enflasyonu gerçekleşti. 2002 merkezi yönetim harcamalarının yüzde 43,4'ü faize gidiyordu.2016'da bütçenin yüzde 8,6 'sı faize gitti.

"DOĞRUDAN SERMAYE YATIRIMI 11,6 MİLYAR DOLAR OLDU"

Faizi düşürdüğümüz için 701 milyar ödedik. Ancak 2,6 Katrilyon ile kıyasladığımız zaman çok önemli bir tasarruf sağladık. 12 yıl içinde Tükiye'ye doğrdudan yabancı sermaye yatırımı 11,6 milyar dolar oldu. Bu ülke için taş üstünde taş koyanın başımın üstünde yeri var. Yatırım için ne istiyorsanız emrinizdeyiz.

'MTV KONUŞULDU OVP GÜME GİTTİ'

Yıldırım, Orta Vadeli Programı'nın (OVP) açıklandığı gün Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 40'lık zammının daha çok konuşulduğunu hatırlattı ve "Gariplerim, o kadar hazırlandılar. MTV konuşuldu, OVP güme gitti" dedi.

"LÜTFİ CANINA OKURUM"

Hükümetlerimiz döneminde yap-işlet projeleri için devlete, projeyi yaptırdık, başladı çalışmaya, iş görüyor, yetmez, devlete ödenecek pay 70.7 milyar dolar. İşletme süresince. Diyorlar ki "Devlet bunlara çuval çuval para ödüyor". İşte söylüyorum. 48 milyarlık yatırım yapmışız, 71 milyar dolar üstüne para alıyoruz. Üstüne eseri de alıyoruz. Süre bitiyor havaalanı da benim, köprü de benim, hastane de benim. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Bu memleket böyle, herkes uzman. 70 milyar alıyoruz ya, 10 milyar da ödememiz var. 70'ten 10'u çıkar, 60 milyar cepte. Allah bin bereket versin.

Hesapları Lütfi (Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan) yaptı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum.

TEOG KONUSU

Bir sınavla öğrencilerin bir sonraki adımını belirlemek öğrencilere de haksızlıktır, okula da haksızlıktır, veliye de haksızlıktır. Bu bir süreç. Ta ilkokula başladığı günden başlıyor, orta öğretim yani bizim anladığımız şekliyle lise yıllarına gelinceye kadar öğrencinin şekillenmesi lazım. Kabiliyeti ne, nereye gidecek? Bunu da aile, okul, öğrenci birlikte inşa edecek. İşte yapmak istediğimiz bu. Bir sınav yaparak, kaderini bir sınavın stresine öğrencileri bağlamak istemiyoruz.

Günün Önemli Haberleri