Barzani'den BDP'ye Erdoğan uyarısı!

Abone ol

Diyarbakır'da açılışa davet edilen Barzani'nin BDP'liler ile yaptığı gizli toplantıda Erdoğan için uyardığı iddia edildi.

Barzani’den BDP’ye çözüm nasihati: Diyarbakır’daki tabloyu yüz yıl düşünsem bile hayal edemezdim. Ortadoğu’da bizi yıllarca böldüler. Artık silahı bırakın. Kandan beslenmeyin. Mümkün olduğunca teröre bulaşmadık. Yüzyıllardır böyle yaşadık, yine kardeşçe yaşayalım.

Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’den ‘çözüm süreci’ne yönelik açıklamalar geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde BDP heyeti ile görüşen Barzani’nin basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmaya ulaşıldı.

İşte çözüm sürecine destek isteyen Barzani’nin çağrısı:

GELİN, SİYASİ MÜCADELEYE KATILIN

“Diyarbakır’da yüz yıl düşünsem bile hayal edemeyeceğim bir tablo yaşanıyor. Buna sahip çıkın. Silahlı mücadeleyi bırakın. Adam öldürmekle bir yere gidemezsiniz. Gelin, siyasi mücadeleye katılın, siyasal mücadele yapın. Kandan beslenmeyin. Ortadoğu’da bizi yıllarca böldüler. Bizi birbirimize düşürdüler. Mümkün olduğunca teröre bulaşmamaya çalıştık. Bu işten vazgeçin ve Başbakan’a sahip çıkın. Biz kardeşiz, yüzyıllardır böyle yaşadık ve yine kardeşçe yaşayalım.”

HİÇBİR SİVİLE KURŞUN ATMADIK

Görüşme esnasında kendi hayatından da çeşitli örnekler veren Mesud Barzani şunları söyledi: “Bize zulmeden Arap bir Kerkük Valisi vardı. Babam o dönem sağdı ve işin başındaydı. Biz bu adamı öldürmek için plan yaptık. Roketatarla evine saldıracaktık. Bunu babama anlattık. Babam bize, “Peki o adamın evinde karısı, çocuğu var mı? Siz bu hamleyi yaptığınızda bunların zarar görmeme ihtimali var mı? Yok. O zaman nasıl kalkacaksınız bu işin altından” diye sordu. Ve biz bunu yapmadık o yüzden. Kesinlikle hiçbir sivile, kadına, çocuğa kurşun atmadık, öldürmedik.”

TARİHE GEÇEN DİYARBAKIR ZİRVESİ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani geçtiğimiz günlerde 21 yıllık bir aradan sonra Başbakan Erdoğan’ın davetiyle Diyarbakır’a gelmişti. Barzani ile birlikte Kürt sanatçı Şivan Perwer de yaklaşık 39 yıl sonra Türkiye’yi ziyaret etmişti. Başbakan Erdoğan ve Barzani birlikte toplu açılışlara katılmış, yaklaşık 400 çiftin toplu nikah töreninde şahit olmuşlardı. Sanatçı Şivan Perwer ise bir törende sanatçı İbrahim Tatlıses’le sahne almıştı. Perwer ile Tatlıses tarihi bir düete imza atarak birlikte şarkı söylemişti. İkili, sahneden kardeşlik, dostluk ve barış mesajları vererek “Artık kan dökülmesin” demişti.

Günün Önemli Haberleri