Bakanlıktan Demirtaş'a İmralı vetosu

Abone ol

İMRALI'da Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın başvurusu ret edilerek yerine İdris Baluken tercih edildi.

BDP heyeti, Abdullah Öcalan’la görüşmek için bu sabah saatlerinden İmralı’ya doğru yola çıktı. İki kişilik heyette BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken bulunuyor.

Daha önce adaya giden BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise heyette yer almadı.

Geçen hafta Abdullah Öcalan'la görüşen Mehmet Öcalan, ağabeyinin 15 Ekim'de süreçle ilgili açıklama yapacağını bildirmişti. Abdullah Öcalan'ın çözüm süreciyle ilgili mesajlarını BDP heyetine iletmesi bekleniyor.

TEPKİ GÖSTERDİ

Selahattin Demirtaş, İmralı başvurusunun red edilmesine tepki göstererek “Hükümetin çocukça davranışları nedeniyle İmralı’ya gidişimiz ertelendi. Sorunun ağırlığına ters düşen bir hal var Hükümette. Kişilerin tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Hükümetin böylesi kompleksli bir tavırla bu devasa sorunu nasıl çözecek” dedi. Hükümetin İmralı ile görüşmesini kabul etmemesiyle ilgili olarak da Demirtaş, “Bize oy veren, güvenen kişiler tutumumuzun farkındadır ve memnundurlar. Bu çizgimizde ısrarcı olacağız” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri