Bakan Varank açıkladı: O öğrencilerin işi hazır!

Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Sanayi Doktora Programı' desteği kapsamında 33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Sanayi Doktora Programı' ile ilgili olarak, "120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. 33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, TÜBİTAK ve TÜSİAD tarafından Sabancı Center'da düzenlenen 13. Teknoloji Ödüllerine katıldı.

Bakan Varank, 'Sanayi Doktora Programı' ile ilgili, "33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı" ifadelerini kullandı ve "Hedefimiz 500 doktora öğrencisiyle başlamaktı. Fakat nitelikli talep karşısında daha fazla öğrenci ve sanayicinin bu imkandan faydalanmasını istedik" dedi.

"İŞ ARAMA ZAHMETİNE GİRMEYECEKLER"

Bakan Varank, "Bursiyerlerimiz mezun olduktan sonra iş arama zahmetine girmeyecek, doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekler. Böylelikle sanayide nitelikli bilgiyle katma değerli üretimin gerçekleşmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Günün Önemli Haberleri