Bakan Albayrak: Seçimler ilk turda biter

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, sahada AK Parti'nin dışında bir parti olmadığını söyleyerek "Muhalefet oturduğu yerden yıkım siyaseti yürütüyorlar" diye konuştu. Bakan Albayrak, seçimlerin ilk turda sona ereceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ramazan ayı olmasına rağmen yoğun bir kampanya süreci yaşandığını söyledi. AK Parti'nin alanlarda olduğunu muhalefetin ise oturduğu yerden siyaset yapmaya çalıştığını ifade eden Albayrak, seçimlerin ilk turda sonuçlanacağını düşündüğünü kaydetti. 2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye gireceğini açıklayan Albayrak, 2.'nin yerin de Trakya bölgesi olacağını ifade etti.

Berat Albayrak, dün akşam CNN Türk ekranlarında Demirören Medya Grup Başkanı, CNN Türk- Kanal D İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını cevapladı.

Dün lansmanı gerçekleştirilen TANAP'ın cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Albayrak, Türkiye'nin enerji konusunda çok önemli adımlar attığını kaydetti. İşte Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

"Türkiye ekonomik olarak en büyük, en istikrarlı ülkelerinden biri değil bölgesinin aynı zamanda en güvenilir ülkelerinden de biri. Her zaman kazan kazan ilişkisiyle yürümüş bir ülke. Türkiyesiz bir enerji projesinin bölgede kazanması mümkün değil. Türkiyesiz düşünüyorsanız yapmak istiyorsanız buyurun... İlk sondaj gemimiz, dünyanın en büyüklerinden biri. İkincisini de kısa zamanda ülkemize kazandıracağız. Onu da Karadeniz'e göndereceğiz. Agresif bir enerji politikası güdeceğiz derken bunu kast ediyorduk.

Bizim enerji protfüyümüzde Azerbaycan'dan aldığımız gaz en ucuz gaz. Bütün amacımız maliyeti en aşağı çekerek milletimize daha ucuz sunabilmek. 2018 itibarıyla 81 ilimize de doğalgazı ulaştıracağız. Hatta önümüzdeki süreçte ilçe sayısını 100'e taşıyacağız. Alt yapımızı daha da arttıracağız.

MADEN GÜVENLİK KURULU

Madenciliğin sondaj alt yapısı konusunda çok yoğun bir seferberlik başlattık. Hem MTA hem özel sektörle yoğun bir çalışma başlattık. Ayrıca işçi sağlığı ve güvenliği konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Bundan dolayı Maden Güvenlik Kurulu'nu kurduk ve önemsiyoruz. Çok yoğun bir denetim takvimi geliştiriyoruz. Üç ayaklı bir denetleme oluşturuyoruz maden ocaklarında.

NÜKLEER ENERJİDE YATIRIMLAR

2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek. 2.'nin yeri aşağı yukarı belli; büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak. Nedeni de bu bölgenin çok fazla kullanımı var enerjide. Ancak bu bölgede üretim fazla yok. Hem kaynağında üreteceğiz, hem arz talep dengesi nedeniyle. 2018 yılında büyük bir ihtimalle detaylarını açıklayacağız.

"SEÇİMLER İLK TURDA BİTER"

Benim özellikle son 3 seçim öncesinde gördüğüm ve sonuçlarına da baktığımda özellikle yurt dışı olarak itelemeye rağmen; milletimizin Cumhurbaşkanımıza büyük bir teveccühü var. Benim şahsi beklentim Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda işallah neticelenecek. Parlamento seçiminde de AK Parti bence hem oy hem de vekil sayısı olarak çoğunluğu sağlayacak. Tabii burada halkı dinlemek çok önemli. Biz zaten uzun yıllardır bu şekilde çalışıyoruz. Sahada biz varız. Diğerleri sadece laf yetiştiriyor, sahada yoklar.

Güneydoğudaki resmi ben şöyle okuyorum. Hakkari dahil, Van Mardin toplumun resminde şunu gördüm. Son 15 senede 2 milyon fazla insan öldü Ortadoğu'da. Hepsi Müslüman. Bu operasyonun arkasında kim vardı? 15 Temmuz bu senaryoyla Türkiye'yi Suriye yapma planı mıydı? İşte toplumun bunu fark ettiğini gördüm. Son 15 senede sözde barış sürecini kullanarak genç nüfusun değerlerinden uzaklaştırmak için nasıl bir strateji gütmüş... Bunun farkında olan bir toplum var.

CUMHUR İTTİFAKI

Yerli ve milli bir duruş sergileyen AK parti ve MHP'nin çok tarihi süreçlerde muazzam bir koordinasyonla yürüdüğünü görüyorum. Öbür tarafa bakıyorum. Cumhur ittifakı Türkiye'nin bekaa ittifakıdır. Güven ve iş birliği koordinasyonu var. Cumhur ittifakı şu son dönemde muazzam önemli işlere imza attı.

PKK ve FETÖ terör örgütü mü? Evet. peki bu sadece bir siyasi partinin işi mi bir ulusun işi mi? Biz AK Parti ve devlet için temizlik sürecini başlattığımız da 15 Temmuz'a kadar seslerini çıkarmadılar. Bizim bu adamlarla küresel olarak mücadele etmemiz için yek vücut olmamız lazım. Peki kim yek vücut kim değil? Umulur ki 11 Eylül sonrasında ABD iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber mücadele etti. Yerli ve milli olmak budur.

KANDİL OPERASYONU

Kandil konusunda gördüğüm resmi söyleyeyim size; operasyonel güç olarak Türkiye askeri sahada. Bu planları kararları adım adım uygulama cesareti sahada. Kandil, Sincar vs biz bunlara izin vermeyeceğiz. Nereye giderlerse gitsinler. Bundan sonra Mehmetçiğimiz için dua edeceğiz. Hiç şehit vermeden bu terör belasını gömeceğiz."

Günün Önemli Haberleri