Bahçeli'den AK Partili adaylara uyarı

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk kez ittifak konusunda bu kadar açık konuştu. Bahçeli, bazı AK Partili adayların MHP'yi zayıflatmak istediğini söyleyerek, fitne uyarısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni sistemle Cumhuriyet'in 3. evresine geçileceğini söyledi. AK Parti'nin birlikte miting yapma teklifini neden kabul etmediğine ilişkin tartışmalara da açıklık getiren Bahçeli, Meclis çoğunluğunun sağlanması konusunu da değerlendirdi ve  "Meclis'te uyum sağlanamazsa erken seçim düşünülebilir'' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV-Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Cumhur İttifakı'nın Meclis'te devam etmesi lazım. Başarı 301 vekil ve üstüdür" diyen Bahçeli, cumhurbaşkanının partisinin Meclis'te çoğunluğu sağlayamaması durumunda ne olacağının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanlığı ile Meclis uyumlu çalışamaz ise sistem içinde çözüm üretilebilir. Uyum sağlanamaz ise erken seçim düşünülebilir" yanıtını verdi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Cumhur ittifakının hayırlı olacağını düşünerek toplumla paylaştık. Yasal çerçevede ele alınması ülke için önemliydi. Terörün belinin kırıldığı bir dönemde çözüm süreci olamaz. Malum televizyonlarda arkadaşlarımız seçim süresine girdiğimiz günlerden beri bazı sinsice kavramları ortaya koyarak hatalar işlemişlerdir. Bunlardan biri Kürt oylarının Cumhur ittifakını dikkat alındığında oy kaybına uğranacağını ve MHP'ye destek vermeyeceklerini düşünerek meydanlarda işlediler.

"FİTNE YARATAN BİR ZÜMRE VAR"

Birlikte miting yapmak tartışmalara neden olabilirdi. Fitne yaratan bir zümre var, ona engel olmak istedik.

"CUMHURİYET'İN 3. EVRESİNE GEÇİYORUZ"

Yeni sistemle Cumhuriyet'in 3. evresine geçiyoruz. Erdoğan'ın rakiplerine hiçbir şans tanımıyorum. İnce'nin üslubu sert ve kavgacı. Muharrem İnceBey karşılıklı atışmalardan zevk alıyor.

"15 TEMMUZ BİR MİLATTIR"

Geçmişte söylediğim sözlerin arkasındayım. 15 Temmuz bir milattır, birbirimize destek vermeliyiz.

"CUMHURBAŞKANI BİRİNCİ TURDA SEÇİLMELİ"

Cumhurbaşkanı birinci turda belirlenmeli. Türkiye'yi geri götürmeye gerek yok.

"BİZE SUÇLAMALAR GELİYOR"

Bize suçlamalar geliyor. Geçmişte böyle düşünmüyordunuz. 49 yıllık bir siyasi partinin başkanıyım. Türkiye'de hiçbir siyasi partide olmayan görüş MHP'de vardır. Ama bazı konular vardır ki MHP hassas davranır. Açılım ve çözüm sürecinin çok yoğunlaştığı bir dönemde 28 maddelik bir anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi istendi. Biz hayır grubunu temsil ettik. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmesine karşı çıktık. Sebebi vardı. Çözüm süreci ortadan kalkacaktı.

AK PARTİLİLERE UYARI

AK Parti'den bazı isimler halkla münasipleri sırasında ne cumhurbaşkanını ağızlarına alıyorlar ne de ittifakı. Sadece AK Parti'nin Meclis'te güçlü kalmasını hedefliyorlar. Bunu saptırıp MHP'ye verilecek oyları alma çabasındalar. İsim söylersem fitneye biz de katılmış oluruz.

CUMHUR İTTİFAKI

Tabanımızda herhangi bir rahatsızlık yoktur.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI İDDİASI

Aynı noktadayım, herhangi bir beklenti ve talebim yok. Ülkücünün bir haysiyeti vardır, pazarda alınıp satılmaz."

Günün Önemli Haberleri