Aziz Kocaoğlu'ndan olay CHP itirafları

Abone ol

Mart seçimlerinde bir kez daha aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP yönetimi bombaladı. Genel merkezi, politika üretememekle suçlayan Kocaoğlu, bir kez daha CHP'de değişimden yana olduğunu söyledi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'de genel başkanın önderliğinde köklü bir değişim olması gerektiğini söyledi. Aday olmamasının, CHP'de değişim istemesiyle bir ilgisi olmadığını ifade eden Kocaoğlu, CHP'nin mevcut yapısıyla Türkiye'yi yönetecek bir planı olmadığını iddia etti.

Aziz Kocaoğlu, dün akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Programda CHP'nin tepe yönetimini ağır bir dille eleştiren ve politika üretememekle suçlayan Kocaoğlu, CHP'nin politikasını kendisi gibi vatandaşın da anlamadığını savundu. İşte Kocaoğlu'nun o sözleri:

"Cumhuriyet Halk Partisi... Benim partim! Bugüne kadar Türkiye'yi nasıl yöneteceğini, Türkiye'nin belli başlı ana problemlerini neler olduğunu ve bunların nasıl tedavi edilip, çözüm üretilip ülkenin refaha çıkartacak bir yol haritası belirlememiştir bana göre! Ekonomide ne yapmak lazım? Terörde ne yapmak lazım? Dış politika da ne yapmak lazım? Ülkeyi nasıl yöneteceğini temellendirememiştir. Bunu ben de anlamıyorum, vatandaş da anlamıyor.

"POLİTİKA ÜRETEMİYOR"

Bu partinin politika üretecek bir mutfağı yok. Mutfak olmadan, akılın ve bilimin önderliğinde bilenlere sormadan arama konferansları yapmadan, halka gitmeden çözüm üretemezsiniz. Aynı şeyleri söyleyerek, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek bana göre doğru değil. Ben de bunu iddia ediyorum. 

"SİYASETİ BIRAKIYORUM, PARTİMİ DEĞİL"

Ben siyaseti bırakıyorum, partiyi bırakmıyorum. Cumhuriyet Halk Partiliyim ve başka bir oluşumun içerisinde olmam. Ben 1954 seçimlerinde 6 yaşında oy pusulası dağıttım, 66 sene geçti adamcı olmadım. Benim ekibim ve grubum da yok. Ben doğru yapıyorsam gelin beni destekleyin. Yanlış yapıyorsam siz benim günahımı çekmeyin yanlış yapıyorsanız ben sizin günahınızı çekmeyim, hatanıza ortak olmayın. Ben değişimden yanaydım, açıklama da yaptım. Genel başkan önderliğinde köklü bir değişim yapılması demektir bu! Bunun da aday olmamla hiçbir ilgisi yok."

Günün Önemli Haberleri