Ayran aşı çorbası nasıl yapılır işte tarifi

Abone ol

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sorularına elmaelma.com'un ayran aşı çorbası tarifinde bulabilirsiniz.

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının malzemeleri nelerdir? elmaelma.com'da yer alan ayran aşı çorbası tarifini hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Neredeyse ana yemek kadar doyurucu olan bir çorba tarifinin detayları ve püf noktaları haberimizde. Bu çorba pratik olduğu kadar leziz de bir başlangıç yemeği olma özelliği taşıyor. İşte ayran aşı çorbasının tarifi...

MALZEMELER:  1 su bardağı buğday, 1 su bardağı nohut, 250 gr süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı dereotu 

Püf noktası: Hazır olarak satılan haşlanmış nohut kullanmayacaksanız; ayrı ayrı kaplara aldığınız nohut ve buğdayı, bir gece önceden bol suda bekletin.

Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelerde duru suda haşlayıp, çorba yapımında kullanın. Çorbayı sıcak olarak servis edecekseniz yoğurt ile karıştırdıktan sonra kızdırılmış zeytinyağında nane ve acı kırmızı pul biberi yaktıktan sonra üzerine gezdirin ve servis edin.1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından süzdürün.Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve dereotunu ilave edin.Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri