Atatürk'ün gerçek temsilcileri biziz

Abone ol

DP lideri Zeybek, Adalet Partisi'nin 51. kuruluş yılı dolayısıyla DP Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''DP'lilerin gerçek cumhuriyetçiler'' olduğunu belirterek, ''Atatürk'ün gerçek temsilcileri biziz. Onu en iyi biz anladık'' dedi.

Zeybek, Adalet Partisi'nin 51. kuruluş yılı dolayısıyla DP Genel Merkezi'nde düzenlenen törende, DP'nin köklerinin sağlam bir parti olduğunu anlattı.

''Biz kökümüz olan, Adalet Partisi'ni, ANAVATAN'ı, Doğruyol Partisi'ni her zaman anacağız'' diyen Zeybek, bunu ise övünmek için değil, onlardan ibret, ders almak için yapacaklarını söyledi.

AP'nin Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli adımlar attığını belirten Zeybek, Adalet ve Demokrat partililerin Türkiye sanayisine büyük katkılarda bulunduklarını kaydetti.

''Celal Bayar'ın, Mustafa Kemal Atatürk yorumunun'', Adalet Partisi'nin yolu olduğunu ifade eden Zeybek, ''DP'liler gerçek cumhuriyetçilerdir. Biz DP olarak Türkiye'yi milli köklere bağlı, bilgi çağına ulaştırmakla görevli bir partiyiz. Atatürk'ün gerçek temsilcileri biziz. Onu en iyi biz anladık'' diye konuştu.

''İktidar partisinin, DP'nin köklerine konma çabası olduğunu'' ileri süren Zeybek, ''Bunların çöküşü başlamıştır. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasından sonra onun gitmemesini sağlamak için yasa çıkartmaları bunun en açık örneğidir. Terör örgütünün siyasi kanadı, MİT müsteşarını savunuyor. Türkiye'yi ne hale getirdikleri ortada...'' dedi. 

Eski Bakanlardan Ali Naili Erdem de Adalet Partisi'nin kuruluşuyla ilgili bilgiler verdi.

Erdem, Adalet Partisi'nin Türkiye'yi ve halkı kucaklayan bir parti olduğunu belirterek, ''Bugün Türkiye'nin neresinde bir büyük eser varsa, temelinde Adalet Partisi ve DP'nin izleri vardır'' yorumunda bulundu.

Çok sayıda eski bakan ve milletvekilinin de katıldığı törende, müzik dinletisi de sunuldu.

Günün Önemli Haberleri