Ataşehir Belediyesi'nden ücretsiz Kısa Film Atölyesi

Abone ol

Sinema tutkunları Ataşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği Kısa Film Atölyesi'nde bir araya geliyor.

Bu hafta da Ataşehir Belediye’sinde Nisan ayı itibariyle eğitimlerine başlayan Kısa Film Atölyesi ( http://www.atasehirkisafilm.com/) öğrencileri ile bir araya geldik. Atölye çalışmaları ile ilgili kısa bir söyleşi yaptık. 






DENİZ ÜSTÜNER

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

28 yaşındayım, lise mezunuyum, özel bir şirkette asistan olarak çalışıyorum.

Kısa Film Atölyesi’nden nasıl haberdar oldunuz?

Facebook sayfanız aracılığıyla duydum. Bu hafta 4. haftamız şimdiye kadar sinema tarihi, senaryo yazımı gibi konuları işledik.

Neden bu atölyeye geldiniz?

Sinemaya çocukluğumdan beri ilgim vardı. Bununla ilgili hep aklımda bir şey yapabilme fikri vardı, ancak fırsat bulamamıştım. Atölyenin faydalı olacağını düşündüm.

Burada çok güzel bir ortamımız var, hocalarımız her şeyden önce çok donanımlı, güler yüzlü, sıcakkanlı kişiler. Derslerimiz interaktif bir ortamda; birlikte tartışıp, karşılıklı fikir alışverişi yapabildiğimiz bir şekilde geçiyor. İyi ki atölyeye katılmışım diyorum. Bize böyle bir imkan tanıdıkları için de Ataşehir Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum.





ŞAFAK HACALOĞLU

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ataşehir’de oturuyorum. 50 yaşındayım, 2 kızım var, emekli bankacıyım. Amatör olarak fotoğrafla ilgileniyorum.

Atölyeden nasıl haberdar oldunuz?

Bilboardlardan gördüm ve hemen kayıt oldum.

Atölye ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Dersler oldukça verimli geçiyor, olabileceğinin en iyisi bence. 4 haftamız daha kaldı. Bana çok şey kattığına inanıyorum.

Kısa film atölyesi düzenlemek her belediyenin yapabileceği bir şey değil. Gerçekten önem verilerek, her aşaması düşünülerek gerçekleştirilen bir proje olduğu anlaşılıyor.
Burası ev sıcaklığında, hem hocalarımızla hem de arkadaşlarımızla olan iletişimimiz çok güzel. Misafirperverlikleri de muhteşem ayrıca, çayımız, kahvemiz hiç eksik olmuyor.

Buradan edindiğiniz bilgilerle ileriye yönelik bir hedefiniz var mı?

Daha çok fotoğrafla ilgileniyorum ama kısa film çekmeyi de istiyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ataşehir Belediyesi’nin kültüre ve sanata verdiği değer çok güzel. Belediyenin kültür ve sanat etkinliklerini takip ediyorum. Her kesime hitap eden ve ücretsiz pek çok organizasyon yapılıyor. Birbirinden ünlü sanatçıların konserlerini ve yine birbirinden değerli tiyatro ustalarının oyunlarını izleme imkanı buluyoruz. İyi ki Ataşehirliyim diyorum.
 

 


 

NUHSAL – MERTCAN IŞIN
Atölyenin en renkli yüzleri onlar; 17 yaşındaki oğluyla birlikte atölyeye katılan
baba Nuhsal Işın ve oğlu Mertcan Işın.

NUHSAL IŞIN

Atölyeden nasıl haberdar oldunuz?

Ben billboardlarda gördüm, oğlumsa sosyal medya hesaplarınızdan öğrenmiş.
Oğlum bana Ataşehir Belediyesi kısa film atölyesi düzenliyormuş dediğinde, karar verdik ve birlikte kayıt olduk.

Neden bu atölyeye gelmek istediniz? Eğitimle ilgili neler söylemek istersiniz?

Yıllarca çizgi film ve animasyonla uğraştım. Halen reklam ajanslarına storyboardlar çiziyorum, evden çalışıyorum. Bir yandan sosyoloji okuyorum. Sinema bana hep büyülü gelmiştir, pek çok kitap okudum, araştırdım, küçük bir film arşivim de var. İnsan hayatta keyif aldığı şeylerle ilgili kendini geliştirebilmeli. Burada geçirdiğim saatler benim için çok değerli. Oğlum Mertcan da sinemaya çok meraklı ve bana yaptığım işlerde montaj konusunda yardımcı oluyor. İkimiz birlikte bir film çekebiliriz, neden olmasın?

Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İLGEZDİ, 5 yıldır ilçemizde birbirinden güzel sanatsal etkinliklere imza attı. Ataşehirli olmak gerçekten bir ayrıcalık. Çocuklarımız, gençlerimiz tüm bu etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sinemalar, tiyatrolar, konserler ilk etapta aklıma gelenler. Sanatla iç içe ve estetik beğenisi yüksek bir nesil yetişiyor. Buna şahit olmak mutluluk verici. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

MERTCAN IŞIN

Seni kısaca tanıyabilir miyiz?

17 yaşındayım, lise öğrencisiyim. Babamın işi dolayısıyla çizgi filmlere ve sinemaya küçük yaşlardan ilgi duyuyorum.

Atölye ile ilgili neler söylemek istersin?

Öncelikle babamla birlikte burada olmak çok keyifli. Derslerden sonra da öğrendiklerimizle ilgili sohbet ediyoruz, bir şeyler araştırıyoruz.

Eğitimin sonunda proje olarak birer kısa film çekeceğiz. Şimdiden çok heyecanlıyım. Ataşehir Belediyesi’ne ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  


 

Eğitmen: Yasin Ali Türkeri ile “Proje Hazırlama ve Geliştirme”

Röportaj ve Fotoğraflar: Sevil Yılmaz 

Günün Önemli Haberleri