Aşkı bitiren 4 riskli davranış

Abone ol

Sevgilinizle aşkınızın sonsuza kadar sürmesini istiyorsanız elmaelma.com'un sizin için hazırladığı aşkı bitiren 4 riskli davranışı bir kenara yazın ve asla yapmayın.

Her ilişkide inişli çıkışlı dönemler yaşanabilir. Ancak ilişkiniz sizi sürekli olarak yıpratıyor ve sıkıyorsa bazı şeyler yolunda gitmiyor demektir. Bu noktada dikkate almanız gereken bazı noktalar bulunuyor olabilir! Eee tabi devreye gönül işleri, mide de uçuş uçuş olan kelebekler girdi mi mantığı devreye sokmak biraz zor olabiliyor olabilir. Bu yüzden biraz aşk biraz mantık bir ilişkinin vazgeçilmez iki unsurudur. Bu yüzden ilişkide dikkat edilmesi gereken bazı konular ve bazı durumlarda risk almanız gereken noktalar bulunuyor bu konuları elmaelma.com okurları için bir araya getirdik!

1) SÜREKLİ OLARAK ARAMAK 'SENİ MERAK ETTİM DE...' KONULARI

Bir ilişkiyi sıkan ve darlayan altını çizebileceğimiz konulardan biri de gün içerisinde olur olmaz sürekli olarak aramak sorup soruşturmak! Neden mi bu başlı başına büyük bir hata sayılabilir. Tamam ilk zamanlar ilgi ve alakanın göstergesi olan bu durum bir yereden sonra karşı tarafı sıkma boyutuna gelebilir. Bırakın sürekli aramayın biraz o sizi merak etsin aranızda her zaman özel alan olsun bir araya gelince böylelikle konuşabileceğiniz ve tartışabileceğiniz bir çok konu olacaktır. 

2) HER FİKRİ ONAYLAMAYIN!

'Karşımdaki kişiye aman saygı göstereyim, aman yanlış anlamasın!' diye her söylediği fikre ve öneriye onay vererek bir yerden sonra hem kendi fikrinize saygsızlık yapmış olacaksınız hemde onun kendini bir zaman sonra sizin fikrinize önemsememesine neden olacaksınız. Her zaman dediğimiz gibi bazı konularda zıtlaşmak hem ilişkinize heyecan katar hem de aranızda tatlı çekişmelere neden olarak sizi birbirinize yakınlaştırır.

3) SORUNSUZ İLİŞKİ OLMAZ! SORUNLARLA YÜZLEŞMESİNE YARDIMCI OLUN!

Bazı ilişkilerde kadın partnerini sahiplendiğini zannederek partnerinin her işine ve sorununa kendisini teslim eder böylelikle yaptığı her işin içinden kolaylıkla çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum bir yerden sonra ilişkide mükemmelliyetçilik olgusu yaratarak ilişkide yapılması gereken bir olayda veya durumda top kadına atılır. Bu noktada unutulmaması gereken 2 şey vardır. ilk olarak ilişkide herhangi bir sorun iki kişinin olgusundan geçerek beraber aşılması, ikincisi ise erkeğin bir noktadan sonra kadını hayat arkadaşı olgusundan çıkan işlerine yardımcı olarak görmeye başlamamasıdır. Bu yüzden ilişkinizdeki problemleri partnerinizin görmesine ve üstesinden gelmesini bilmesi gerekmektedir.

4) ÖZEL ALAN ÖZEL ALAN ÖZEL ALAN!

İlişkilerde sıklıkla yaşanan problemlerden biri de özel alan sınırının aşılmasıdır. Bu sürekli olarak özel alan diye bas bas bağırdığımız şey aile içinde, arkadaş ortamında ve özellikle ilişkilerde de olması gereken bir sınırdır. Evet bir hayatı beraber geçirmeyi planlıyor, sorunlarınızı iyi günde kötü günde üstesinden gelebileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Ama zaman zaman yalnızlık ve farklı arkadaşlar ve ilişki dışındaki zamansız sohbetler oldukça önemlidir. Arkadaşlarınızla plan yapabilir ve o planda sevgiliniz olmayabilir! Aynı şekilde partnerinizde arkadaşlarıyla siz olmadan dışarı çıkabilmeli! Burada unutulmaması gereken şeylerden biri de güvendir. Eğer ki bir ilişkide güven yoksa birbirinizi eve kilitleseniz bile yapacak olan her şeyi yapar bunu unutmayın!

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri