Askerden iktidara sessiz muhtıra!

Abone ol

Cindoruk, askerin Köşk'teki resepsiyona katılmamasını böyle yorumladı. DP Liderinin açıklamaları çok konuşulacak.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'tan tartışılacak sözler. Cindoruk, askerin hükümete karşı yeni bir eylem planı hazırladığını iddia etti.

Resepsiyona katılmayan askerlerın tavrı için "Bu, sessiz bir direniştir. Ordu, bu yolla bir muhtıra vermiştir" ifadelerini kullandı. Cindoruk'a göre 'Kırmızı Kitap'tan çıkarılan irtica tehdidi iktidar oldu.

ORDU MUHTIRA VERMİŞTİR

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin AK Parti'nin ihtiyaçlarına göre değiştirilmesine tepki gösteren Cindoruk, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hassasiyetlerine göre değil, AKP iktidarının isteklerine göre hazırlanmış bir Milli Güvenlik Siyaset Belgesi oluşturulmuştur.

ASKER YENİ AŞAMALARI TESPİT ETMİŞTİR

Değerli ordu komutanlarımızın Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılmayışları, basite alınacak bir olay değildir. Bu, sessiz bir direniştir. Ordu, bu yolla bir muhtıra vermiştir. 'Kırmızı Kitap'taki irtica, Türkiye'de iktidar oldu. Bunu, algılamamız gerekir. Türk ordusunun bu işi sadece böyle bir eylemle sonuçlandıracağını, bitireceğini sanmıyorum. Bu kararı verirken, ardından yapılacak aşamaları da tespit etmiştir. Hükümetin de, bizlerin de, bu meseleye çok dikkatle eğilmemiz gerekir.

AKSERİN SİYASİ DİRENİŞİ

Bir Silahlı Kuvvetler mensubunun, Cumhurbaşkanının davetine gitmemesi, emre itaatsizlik olmaz. Ama, bunun bir siyasi duruş ve bir siyasi direniş olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz, disiplin içerisinde yapıldığını da ifade etmeliyiz. Çünkü, söz konusu duruş, en baştakinden, en küçük rütbelisine kadar disiplin içinde uygulanmıştır. Bunu, iktidarın, muhalefetin ve basının iyice irdelemesi gerekir."

BAŞBAKAN ARAŞTIRSIN

Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kurumu olan TSK'nın, hükümetle ayrılığa düştüğünü savunan Cindoruk, rejimin tehlike altında olduğunu iddia etti:

"Türk Ordusunun bu rahatsızlığını, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın, kendilerine karşı bir tavır olarak bilmelerini ve araştırmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye, rejimin değiştirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor."

Günün Önemli Haberleri