Asıltürk'ten şok Esed yorumu!

Abone ol

Saadet Partili Asıltürk, Suriye'de Esed'e karşı mücadele etmenin Müslümanca olmadığını söyledi.

İNTERNET HABER- Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Suriye konusundaki sözleri tartışma yarattı.

Asıltürk, Mısır'daki darbe yönetimine karşı durmanın akılcı olmadığını, mücadelenin ev ev gezerek yapılması gerektiğini söylerken, Suriye'de zalimde olsa Müslüman bir yöneticiye başkaldırının doğru olmadığını savundu.

8. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı’nın 2. gününde konuşan Oğuzhan Asiltürk, Suriye'deki çatışmalarla ilgili sözleriyle tartışma yarattı. Asıltürk, İslamcı camianın aksine Suriye'de zalimde olsa Esed'e yapılan başkaldırının doğru olmadığını söyledi.  

"SİLAHA KARŞI DURAMAZSINIZ" 

Konuşmasında ‘Mısır’daki kardeşlerimizin yanındayız’ diyen Asiltürk, buna rağmen Mısır'da silahlı bir güce karşı durmayla başarı elde edilemeyeceğini iddia etti. Tebliğ edecek insanları ortadan kaldırmanın Siyonizm'in hedefi olduğunu, Müslümanların öldürüldüğünü söyleyen Asıltürk, şöyle konuştu:

"Tekrar diyorum meydanları doldurarak silahlı güçlere karşı başarı elde edemezsiniz. Tebliğe çıkacaksınız. İnsanlara ulaşacaksınız. Ondan sonra tekrar iktidara gelebilirsiniz. Benim yüreğim yanıyor Mısır’da Suriye’de bir çocuk öldüğünde. Bir Müminin göz göre göre kendini ölüme atması caiz değildir. Onun çıkıp tebliğ edecek bir bilgiyle insanlara ulaşması lazım.”
 
İŞTE O TARTIŞMA YARATAN SÖZLER
 
Konuşmasında Suriye konusunda gençlere öğütler veren Asıltürk, İslam ülkesinde yöneticisi zalim de olsa ona silahla isyan etmenin Müslümanca olmadığını söyledi. Asıltürk şunları söyledi:

“Allah size bir peygamber gönderecek onun aracılığıyla size bir kitap gönderecek ve böyle yaşamalısınız diyecek. Sizde gidip Gayri Müslimlerin kendi aralarında oluşturduğu düzene güveneceksiniz. Sevgili gençler sizin de büyüklerinizin de uyması gereken şudur, bir İslam ülkesinde yöneticisi zalimde olsa ona silahla isyan etmek Müslümanca değildir. Buna dikkat etmeliyiz, oyunlara gelmemeliyiz. Suriye’de aylardır çoluk, çocuk, kadın, yaşlı binlerce kişi öldürüldü. Ayeti kerimede görüyoruz. İki Müslüman taraf savaşırsa sulh için aralarını bulun diyor. Ama dinlemeyen sulha yanaşmayan olursa onunla savaşın diyor. Bizler burada hakkı konuşmak zorundayız. Başka türlü bu kanın önüne geçilemezler. Kan dökülmesin ve bu kanın önüne geçmek ancak Kuran’a sarılmak ve kafamızdan uydurduklarımızdan vazgeçmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Günün Önemli Haberleri