Argan yağının faydaları

Abone ol

Argan yağının faydaları nelerdir, nasıl kullanırılır? Argan yağıyla ilgili tüm detaylara elmaelma.com'un haberinden ulaşabilirsiniz.

Son zamanlarda her yerde karşımıza çıkan argan yağı, artık çoğumuzun evinde olmazsa olmaz bakım ürünlerinden biri haline geldi. elmaelma.com'un haberine göre, güzellik uzmanları tarafından daha sağlıklı bir cilt, parlak görünümlü saçlar ve hatta daha gür kaşlar için argan yağı kullanımı öneriliyor...

Peki argan yağının faydalarından maksimum yararlanabilmek için argan yağı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Uplifers olarak argan yağı ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için derledik:

Argan yağı cildin doğal ilacıdır

Argan yağı Sous Vadisi’nde yetişen meyvelerden elde edilen oldukça yararlı bir yağdır. İçerisinde antioksidan ve yağ asitleri barındıran saf argan yağı, cilde elastikiyet ve parlaklık kazandırır. Aynı zamanda kırışıklıkların artışını engeller ve cilt rengini dengeler. Özellikle göz altı kırışıklıklarına mücadelede epey etkili. Diğer yandan argan yağı zarar görmüş saçları onarır, saç derisini besler ve saç uzamasını da hızlandırır. Hatta egzama ve sedef hastalığının tedavisinde bile argan yağına başvuruluyor. Kullanılan argan yağının saflık oranı etki etme gücüyle yakından bağlantılı. Saf olmayan ve işlenmiş argan yağı deriyle ya da saçla, içerisinde bulunan kimyasal eklentiler yüzünen yeterince temasa geçemiyor dolayısıyla bu durum argan yağının etkisini azaltıyor.

Argan yağının en kaliteli halini üretebilmek için elde edilen argan taneleri belli bir sıcaklığın altındaki soğuk basınçta bekletilir. Argan yağı üretiminde maliyeti düşürmek için uygulanan en ufak bir yöntem argan yağının saflığını yüzde elli yarı yarıya indiriyor. Üstelik argan yağı diğer yağlara göre daha yüksek fiyatlı bir ürün olduğundan argan yağı seçerken vereceğiniz paranın boşa harcanmaması için markayı ve yağın üretimini baştan sona araştırmanızda fayda var.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri