Anne Yazıcıoğlu Türkiye'yi ağlattı!

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 4'üncü yılı bugün. Koskoca 4 yıl geçti ölümünün ardından. Anne Yazıcıoğlu'nun acısı ise hiç dinmedi. Bakın oğlunu nasıl anlattı...

İNTERNETHABER / Türk siyasi tarihinin son kırk yılında etkin ve seveni sevmeyeninden çok olan, Büyük Birlik Partisi Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu, beş arkadaşıyla birlikte 25 Mart 2009 tarihinde Keş Dağı'na düşen helikopterde hayatını kaybetmişti. Bugün merhum Yazıcıoğlu'nun ölümünün 4'üncü yılı...

Onun ölümü, ne yazık ki, şüpheli ve acı ölümlerden biri olarak akıllara kazındı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun acı ölümü, onu tanıyan tanımayan, seven sevmeyen herkesi derinden üzdü.

Ancak annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun yaşadığı acının tarifi bile yok. Evladının üşüyerek ölüme gittiği anlar, anne Yazıcıoğlu'nun yüreğinde hiç kapanmayacak bir yara bıraktı.

TRT Haber'de yayınlanan Ömür Dediğin programına konuk olan Fidan Yazıcıoğlu, tek arzusunu ise şöyle açıkladı; "Öldüğümde oğluma kavuşmak..."

BİR DE ANNESİNDEN DİNLEYİN

Sivas'ta yaşayan 95 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu, inancı sayesinde oğlunun acısına dayanabilmiş bir çınar…

Türkiye'nin sevilen isimlerinden birisi olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir de annesinin yumuşak yüreğinden süzülen cümlelerle dinleyin;

OKUMAYA ÇOK MERAKLIYDI

"Evlatlarımın en küçüğü Muhsin'di. Kendi kendine okudu. Oraya buraya gitti okudu. Evimize gelirdi, gider Ankara'da okurdu. Okumaya çok meraklıydı. Ankara'da ev tuttu, Ankara'da evlendirdik.

Şimdi eşi duruyor. Bir tane kızı bir oğlu var. Mazlumdu, çok mazlumdu. Dediğimden çıkmazdı hiç. Allah vardığı yerde de utandırmasın. Bizi de götürdü Ankara'ya yanında durduk temelli. Gelirdi giderdi. Ne bilsin kaza olacağını. Birden bire düştü öldü. Beş tane de adam yanında. Bir de kendi altı.

HAKKINI HELAL ET DERDİ ÖLMEDEN ÖNCE HEP

İnanılmaz mı? Yer göğe karıştı. Allah etmeye. Bağırışan, çağırışan, ağlaşan. Evlat acısı. Çok zor çok. Daha halen unutmam. Hakkını helal et ölmeden derdi. On defa helal olsun derdim. Sarılırdım ağlardım. Geçer giderdi. Geri gelirdi sonra. Şimdi temelli gitti.

ÇOK SEVERDİK AMA ALLAH ELİMİZDEN ALDI

Yumuşak yüzlüydü. Gelir boynuma sarılırdı. Ana gidiyorum hakkını helal et derdi. Çok severdik de. Allah elimizden aldı.

EVİNE HİÇ GİDEMİYORUM

Evine hiç gitmiyorum ki. Varışımda daha kötü oluyorum. Aklıma düşüyor. Hepsi aklıma düşüyor da ne edeceğim. Allah'tan gelene. Gücüm yetmez.

RÜYALARIMA DA GİRMİYOR

Okuyuorum, üflüyorum, tövbe istiğfar ediyorum. Hiç rüyama girmiyor. Görmüyorum.

Çok yumuşak yüzlüydü, herkese yardım etmek isterdi. Her yere götürürdü beni geldiğinde. Ana nereyi canın istiyorsa derdi. Ben de yorulmak istemezdim.

ALLAH AHİRETTE BULUŞTURUR BİZİ

Mekanın cennet olsun. Allah beni de yanına alsın diye dua ediyorum. Beni yanına gömün diyorum da Ankara'da... Buraya gömerler. Allah ahirette buluşturur bizi.

YAZICIOĞLU ANILIYOR

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, ölümünün 4. senesinde hasretle, rahmetle, şükranla, minnetle andığını belirtti.

Gözütok, yaptığı yazılı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun, millet, vatan sevdalısı, siyaset yapar görünüp Allah dostu olan bir dava adamı olduğunu kaydetti.

HERKESTEN HESAP SORULACAK

25 Mart da milletin ülkücülerin devlete uzanan eli, bilinmez mihraklar tarafından kar altında bırakıldığını anımsatan Gözütok, ''Geldiğimiz noktada hukuk içerisinde kalarak ideallerimizi kar altında bırakan, üç gün boyunca arama kurtarmada ihmali olan, suikastsa eğer ki biz öyle inanıyoruz. Parmağı olan herkesten hesap sormak boynumuzun borcudur'' ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri