Android telefonunuz yavaşladıysa kripto kurbanı olabilirsiniz!

Abone ol

“Android telefonum yavaşladı!” diyorsanız kripto madencilerin kurbanı olabilirsiniz. Eğer Android telefonunuzun arayüzünde gecikmeler yaşanıyorsa, pil ömrü aşırı bir biçimde azaldıysa ve kısa sürede ısınma yaşıyorsa, cihazınız tehdit altında olabilir.

Android telefonunuzun arayüzünde gecikmeler yaşanıyorsa, pil ömrü aşırı bir biçimde azaldıysa ve kısa sürede ısınma yaşıyorsa, cihazınız tehdit altında olabilir. Kripto para madencileri şu sıralar aktifliklerini artırmış durumdalar ve kripto değerlerini çıkarmak için yapılan hesaplamalar tek bir telefonunun kolayca altından kalkabileceği bir iş değil.
Madencilerin bulduğu yeni zararlı yazılımlar, birden fazla Android akıllı telefonun kontrolünü ele geçirip işlem gücünü birbirine bağlıyor. Yazılım tek başına değil, birden fazla telefonda aktif olduğu için, kullanıcılar farkında bile olmadan bu durumdan etkilenebiliyorlar.

ZARARLARI YAZILIMLARI POPÜLER UYGULAMALARA GİZLİYORLAR

Bug Swasher isimli oyun bu noktada önemli bir örnek. Milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen bu oyun, kullanıcılar farklında bile olmadan, telefonları kripto maden ocağına çeviriyor. Temmuz ayında Google’ın kripto para madenciliği yapan uygulamalara Google Play‘de yasak koymasının ardından, madenciler zararlı yazılımları popüler uygulamalara gizleyerek, bu işi devam ettirmeye başladılar.

Bilindiği gibi, kripto para çıkarmak için gereken işlem gücü telefonunuzu çok kolay bir şekilde güçten düşürüyor. Yavaşlamalar ve batarya sorunları dışında, aşırı yüklenme sonucunda telefonlar kullanılmaz hale bile gelebiliyor. Bunu engellemenin en iyi yolları arasındaysa, anti virüs yazılımı yüklemek ve bir uygulamayı ana kaynağı dışında bir yerden yüklememek yer alıyor.

Günün Önemli Haberleri