Ameliyatsız gençleştiren estetik uygulamaları

Abone ol

Dr. Hüseyin Tırman, ameliyatsız yeni nesil estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Dr. Hüseyin Tırman, 2004’ten beri Ataşehir’deki kliniğinde hekim ve yönetici olarak hastalarına “kişiye özel program uygulaması” yaklaşımı ile hizmet vermektedir.

Eğitimci kimliği ile de sektördeki firma ve çalışanlarına medikal estetik alanında eğitimler veren hekim, “Ameliyatsız Gençleştiren Teknolojileri” konusunda gelişmeleri güncel olarak takip eden ve polikliniğinde güçlü teknolojik alt yapısı ile hastalarına ilk uygulayanlardandır.

Dr. Tırman tarafından hazırlanan programlarda kişinin sorunları giderilirken, bölgenin yapısal ve fonksiyonel olarak en iyi hale getirilmesi, koruyucu tedbirler alınması sağlanmaktadır.

Dr. Tırman, hastalarını “Nedir sizi bize getiren?” sorusu ile karşılar ve doğru olarak cevaplamasına yardımcı olur. Hastayı yakından tanıyarak ve özel çözümler sunarak en uygun hizmeti belirler.

İnsanın teknoloji ve hıza olan tutkusu her zaman hayatını kolaylaştırmış ve sorunları çözmekte yardımcı olmuştur. Tıp dünyasında da daha hızlı tedavi arayışları devam etmektedir. Botulinium toksinlerini, dolgular ve teknoloji kuşağının ilk cihazları olan epilasyonlarla başlayan estetik uygulamalarını, her geçen gün eklenen yeni teknolojiler ile başka sorunlara çözüm olmaya aday olduğunu dile getiren medikal estetik hekimi Dr.Hüseyin Tırman “yeni yaklaşımlar; daha genç ve daha sağlıklı görünmek ve en etkin sonuçları daha az seansta almamızı sağlamaktadır. Kimi zaman hızlandırılarak, kimi zaman dalga boyları değiştirilerek, derinliği, uygulama şekli veya gücü arttırılarak, birçok yeni tedavi olanağı sağlanmaktadır. Önemli  olan birçok tedavide vadedilen söylemler değil, hangi sorunun veya sorunların tedavi edilmesi gerektiğinin doğru tespit edilmesidir. Her kadın farklı şekillerde yaşlandığı için birine iyi gelen tedavi bir diğerini çoğunlukla mutlu etmeyecektir."

Dr. Tırman medikal estetik hekimi olarak özellikle şunu vurgular;

“Herkese yapılması gereken uygulama yoktur, Kişinin kendisine ve ihtiyacına özel çözüm vardır…”

AMELİYATSIZ GENÇLEŞTİREN TEKNOLOJİLER

GENÇLİK ISISI THERMİLİFT … Tek uygulamada cilt ve vücut sarkmalarına çözüm… 

Enjektabl radyo ferkans teknolojisi olan bu sistem sayesinde; cilt üzerinden yapılan uygulamalar yerine, cilt içinden / altından kanül olarak adlandırılan özel bir pipet sayesinde cilt altına zarar vermeden istenilen bölgeye ulaşılabilmektedir. Cilt altına verilen enerji termal kameralar ile kontrol edilen ısı oluşumuna sebep olur. 42 derecede Cilt kolajen üretimini yaparak sıkılaşır ve gerilir. 60 derece de  yağlar erir bu sayede istenmeyen yağlardan kurtulana bilinir. 85 derecede sinirlerde geçici harabiyet oluşur. Gevşeme ile botoks etkisi sağlanabilir.

Cildin gevşemesi ve yaşlanmayla beraber yüz ve vücutta birçok değişiklik olabileceğini vurgulayan Dr. Tırman, thermilift teknolojisi sayesinde gevşemeye bağlı birçok soruna çözüm bulunabildiğini belirtti.

- Gözaltı torbalarının tedavi edilmesi
- Yanaklardaki sarkmanın giderilmesi
- Gıdı bölgesinin tedavi edilmesi
- Boyundaki gevşeme ve kırışıklıkların tedavisi
- Kollardaki gevşemenin tedavisi
- Sütyen etrafı gevşemelerinin tedavisi
- Doğum sonrası karın gevşemesinin tedavisi
- İç bacaktaki gevşeme ve fazlalığın tedavisi
- Diz üstünde oluşan gevşeme ve kırışıklık tedavilerinde liposuctıon ve  lazer lipo ameliyatlarına alternatif olarak thermilift yöntemi ameliyatsız çözüm olanağı sunmaktadır.

ULTHERAPY… Ultrason ile yüz germe…

Cerrahi olamayan yüz germe yöntemi ultherapy  focus ultrasound teknolojisinin kullanıldığı cilt yenileme yöntemidir. ultrasound enerjisi tıpta 50 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır ve klinik çalışmalarda herhangi bir yan etkisi olmadığı kanıtlanmıştır. Uygulama başlığı ile cildin 4,5 mm ve 3 mm altına fokuslanmış termal hasar odakları ile cildin bu durumdan olumlu anlamda faydalanması sağlanır, böylelikle ciltte rejenerasyon süreci başlar. uygulama sırasında cilt yüzeyi tahrip edilmez, cilde ulaşan enerji sayesinde kolajen oluşumu artarak sıkılaşma sağlanır, zaman içinde doğal bir yüz germe etkisi oluşur. Özel başlıklar sayesinde cilde zarar vermeyen ve iyileşme dönemi gerektirmeyen  ameliyatsız yüz estetiği adıyla da  bilinen ultherapy, son dönemin popüler uygulamaları arasındadır. Tedavi esnasında cildin altını görüntüleme özelliğine sahip dünyadaki ilk ve tek teknolojidir.

Cildi gevşek ve sarkmış hisseden tüm kişiler ultherapy için uygun adaylardır

- Yüz, yanak, gıdı, boyun germe
- Kaş kaldırma
- Göz kapakları ve gözaltı torbalarının tedavisi
- Dudak üstü kırışıklıklar
- Dekolte kırışıklıklarının tedavilerinde; ultherapy yöntemi ile yüz güldüren sonuçlar almaktayız.

Yeni teknolojiler arasında en çok dikkat çeken,  bölgesel zayıflama ve sıkılaşma alanına yeni giren ameliyatsız lazer lipo yöntemi sculpsure inatçı yağları yok etmede ilk ışık bazlı non-invazif lipoliz teknolojisidir. Daha önce sadece ameliyathane koşullarında ve anestezi ile yapılabilen lazer lipo uygulamaları artık klinik şartlarında her hangi bir neşter, kesi olmadan ve bakım gerekmeden yapılır hale getirildi. Da ha önce soğuk lipo veya kriyo lipoliz olarak sunulan cihazlara ithafen “buz devri sona erdi” şeklinde sunulan bu teknoloji ile 25 dakika içinde göbek ve bel bölgesindeki yağların %25 inden kurtulmak ve 3-5 cm incelmek mümkün üstelik ameliyat ile yapılan lazer lipo uygulamalarının sonrasında ne bakım, pansuman nede korse gerektiriyor. Vücudunuza gönderilen 1060 nm lazer ışıkları ile cildiniz düzenli olarak 42-47 derece ısıtılarak yağlarınızın parçalanması sağlanıyor. Sculpsure  tüm vücut ve cilt tiplerinde kadın erkek tüm yaş gruplarında kullanılabilen  dünyanın ilk ve tek Ameliyatsız Lazer Lipoliz yaptığına dair FDA onayına sahip vücut şekillendirme teknolojisidir. Üstelik yağların erimesiyle oluşan gevşeme problemi sculpsure da yok lazer ile ısınan ciltte çok güçlü bir sıkılaşma meydana geldiğinden sculpsure  hastanın gevşeme sorununa da çözüm sağlıyor.

- Karın
- Basen
- Bel
- Bacak
- Diz üstü
- Kol bölgesindeki  inatçı yağlardan ameliyata gerek kalmadan yeni teknoloji ameliyatsız lazer lipo SculpSure ile tedavisi mümkündür.

PİCOSİL  … lazer teknolojisinde son nokta

Lazerler birçok alanda tıp dünyasında kullanılmaktadır. Milisaniyeler ile başlayan süreç günümüzde artık pico saniye denilen saniyenin trilyonda biri kadar kısa sürelere indirilmiştir. Bu durum dokularda ister leke, ister dövme olsun yok edilmek istenen pigment dediğimiz boya maddelerinin tedavisinde yeni dönem başlatmıştır. Yeni nesil lazer olan Picosil adını saniyenin trilyonda biri pikosaniye den almaktadır. Bu kadar hızlı atım gücüne sahip teknolojiyle yapılacak işlemler hem kısa, hem de daha etkili hale geliyor. Diğer Q-Swiched Nd-yag lazerlerden farklı olarak lekenin en çok duyarlı olduğu alexadrite dalga boyunu kullanır. Dolayısıyla hızı ve seçilen dalga boyu nedeniyle lekelerde hızlı ve etkin sonuç vermek için geliştirilmiştir. Yaşlılık lekeleri,  çiller, akne izleri, kırışıklık tedavisi, cilt gençleştirme ve dövme silme tedavilerinde, lazer ışığının pikosaniye de etki etmesi nedeniyle, etkin ve güvenli tedavi olanağı sağlar. Picosil lazer enerjisi direkt olarak leke ve dövme boyaları tarafından emilmektedir. Böylelikle hem cilt çok fazla enerjiye maruz kalmaz yanık gibi tedavi sırasında oluşacak sorunlar söz konusu olmaz.

Yüzdeki ve vücuttaki yaşlılık belirtilerine oldukça etkili bir çözüm sunan picosil tekniği her cilt tipine sahip kişilerin güvenle baş vurabileceği ideal bir yöntemdir.  Her geçen gün gelişen medikal estetik teknolojisinin alanında, son adımı olan picosil genç ve sağlıklı bir cilt için mucize bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca Amerika’da dövme sildirme konusunda fenomen haline gelen bu teknoloji ile her renk dövmeyi çevre dokuya zarar vermeden, ciltte yara, yanık izi oluşturmadan daha az seansla ve güvenle silmekteyiz.

Tek bir cihazla çoklu tedavi imkanı sunan picosil ile:

- Güneş lekeleri
- Çiller
- Doğum sonrası yüzde oluşan lekeler
- Yaşlanmaya bağlı lekeler
- Akne izleri
- Kırışıklık
- Dövme silme
- Kalıcı kaş kontür silme tedavilerinde çözüm getirme amaçlı uygulanan üstün bir teknolojidir.

ESTETİĞİN YENİ İKONU…İKONİK BAKIM

Icon Estetik Platform Teknolojisinde çığır açan bir sistemdir. Birçok özelliğin tek cihazda toplanmasıyla tüm cilt tiplerinde cilt gençleştirmeden kırışıklık tedavisine, cerrahi yanık ve akne izlerinden çatlak tedavisine, lekeden damar tedavisine kadar kapsamlı bir kullanım alanı sunar.

Icon Fraksiyonel Lazer sistemi cildin hem alt hem de üst tabakasında kontrollü ısı hasarı yaratır. Soyucu olmayan özelliği sayesinde cilt yüzeyine hiçbir tranva yaratmadan cildin alt katmanlarına enerji göndererek kontrollü bir mikro-hasar yaratır. Cilt yüzeyinde leke, cilt tonu düzensizlikleri tedavi edilirken, cildin alt tabakasında kolajen üretimi tetiklenerek cilt gençleştirme ve yenileme sağlanır.

Aynı zamanda cildin kendini yenileme sistemi de tetiklendiğinden daha pürüzsüz, daha ışıltılı ve daha sağlıklı bir cilt elde edilir.

Soyucu özelliği olmadığından yan etki riski düşük, tedavi etkisi yüksek olan bu lazer sistemi tüm kullanım alanlarında FDA onayına sahiptir, cilt çatlaklarında ise FDA onayına sahip tek cihazdır.

Sistemde bulunan MaxG IPL başlığı ise cilt yaşlanma belirtilerine etki etmenin yanı sıra yüzdeki her tür leke ve damarsal lezyonların tedavisinde mükemmel bir tamamlayıcıdır.

- Cilt Yenileme
- Cilt Gençleştirme
-Kırışıklık ve İnce Çizgiler
- Leke Tedavisi (Güneş, Yaşlılık ve Hamilelik Lekeleri, Melazma)
- Akne İzleri
- Cerrahi ve Yara izleri
- Yanık izleri
- Cilt Çatlakları
- Damarsal Lezyonlar
- Portwine
- Rosacea
- Cilt Tonu Düzensizlikleri

ALTIN FREKANS (SCARLET S)

Geçmişte ameliyatlarla özdeşleşmiş olan estetik, artık ameliyatsız çözüm arayışlarına yönelmiştir. Özellikle tek seans ile sonuç veren yöntemlerin tercih edildiği gözlenmektedir. Genellikle göze hitap eden estetik uygulamaları, aynı zamanda hastaların daha sağlıklı, daha genç ve daha alımlı görünmeleri amaçlamakla birlikte konfor ve kolaylık da sağlamalıdır. Ameliyatsız uygulamalar, anestezi ve uzun iyileşme dönemlerine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle, günlük hayatı da aksatmadığı için, özellikle tercih edilir. Botox, dolgu uygulamaları ile başlayan ameliyatsız medikal uygulamalar, enjeksiyon tedavileri, radyo frekans, lazerler, ultrasonlar, peelingler, led-oksijen-plazma gibi birçok farklı metodlardan oluşmaktadır. Fraksiyonel mikro iğneli teknolojisi altın frekans, epidermis ve dermisdeki problemleri aynı anda tedavi edebilme imkanı sunan bir metoddur.

En önemli özelliği tek bir seansta dahi ciltte total bakım yaparak mükemmel sonuçlar veren Altın Frekans ( Scarlet S), ameliyatsız gençleştirme teknolojisi olarak kliniğimizde uyguladığımız ve yüksek hasta memnuniyeti geri dönüşleri aldığımız yöntemdir.

Altın iğnelerle cildin altına belli derinliklerde çok mutlu olunmayan enerji; geliştirilerek Altın Frekans oluşturulmuştur. Böylelikle, cildin üzerinden özel 3 boyutlu başlıklar ile, daha önceden başka yöntemlerle başarılamayan birçok işlem yapılabilmekte. Özel başlıklar ile seans sırasında 50 bin noktaya varan enerji noktası ile uygulama sonrasında iyileşme dönemine gerek kalmadan, hızlı ve etkili iyi sonuçlar alınmaktadır. Sorunun büyüklüğüne bağlı olarak, 2-3 seans uygulanabilmektedir. Tüm yaş grupları için uygundur. Yan etki, morarma, ve kanama oluşmaz, iğne izi kalmaz. Oldukça konforlu, rahat bir teknolojidir.

- Total cilt rejuvenasyonu ( cilt gençleştirme, cilt yenileme)
- Lifting ( yüz germe )
- Elastikiyet kaybı tedavisi ( cilt sıkılaştırma)
- Yüz ve çene hatlarının belirginleştirilmesi
- Boyun toparlama
- İnce kırışıklıkların tedavisi
- Skar tedavisi (akne izleri, keloid v.s)
- Genişlemiş gözenek tedavisi
- Cilt tonusunun düzenlenmesi
- Sebum dengelenmesi başta olmak üzere, Altın Frekans yöntemi pek çok problemi tedavi edebilme imkanı sunar.

Günün Önemli Haberleri