Altın fiyatları neden yükseliyor (Çeyrek altın fiyatı 5 Nisan 2017)

Abone ol

Altın fiyatları 3 ayın zirvesine çıktı. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Çeyrek altın fiyatı bugün kaç lira oldu? 5 Nisan 2017 canlı altın fiyatları ve altın yorumları haberimizde.

Altın fiyatlarında yükseliş yaşanıyor. Altının gram fiyatı, 149 lirayı aşarak yaklaşık 3 ayın zirvesini gördü. Çeyrek altın 245 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlayarak 148 lira sınırına gerilemesinin ardından dolar kurundaki artışla yükselişe geçti.149,3 lira ile 12 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gören gram altın 148,9 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 245 lira, Cumhuriyet altını da 997 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dün analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 1.260 dolar seviyesinde etkisini artıran kar satışları ile başlayan gerileyişini bugüne de taşıdı. Ons altın, 1.250 doların üzerinde işlem görüyor.

Analistler, doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandığını, buna paralel altının gram fiyatının da yükseldiğini belirtti.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatlarında yükselişe neden olan etkenleri ve piyasalardaki beklentileri aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

Günün Önemli Haberleri