Altan Tan'dan faiz lobisi eleştirisi!

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan'a seslenerek "Sen bir müteahhit partisisin" dedi.

Sanayiciden rüşvet alınamayacağını vurgulayan Tan, Başbakan'ın etrafında bir tane sanayicinin bulunmadığını vurguladı.

NE OLDU DA BU RANTİYEYE TESLİM OLDUN

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan'ın en büyük özelliğinin Kasımpaşalı olması olduğunu belirtti. "Sayın Başbakan ne oldu da bu rantiyeye teslim oldun?" diye soran Tan, faiz lobisine teslim olduğunu savundu. Faiz lobisi ve rantiyenin niçin Almanya'yı, Japonya'yı tehdit etmediğini soran Tan, elin oğlunun boş laf konuşacağına doğru düzgün ekonomi oluşturduğunu söyledi.

MAKAS NEDEN KAPANMIYOR? 

56 İslam ülkesinin toplam ihracatının 900 milyar dolar olduğunu anlatan Tan, bunun yüzde 75'inin petrol olduğunu kaydetti. Almanya'nın tek başına ihracatının 956 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Tan, Başbakan'ın ise ihracatın patladığını söylediğini hatırlattı. Bunca yıla rağmen aradaki makasın neden kapatılamadığını sordu.

 ETRAFINDA BİR SANAYİCİ YOK, UÇAKTAN İNEN HERKES MÜTEAHHİT

"Sen bir müteahhit partisisin" diyen Tan, işlerin sanayiciye verilmesi halinde rüşvet alınamayacağını ifade etti. AK Parti'nin 12 sene boyunca bir müteahhit partisi olduğunu dile getiren Tan, Başbakan'ın etrafında bir tane sanayicinin bulunmadığını vurguladı. Uçağından inenlerin hepsinin müteahhit olduğunu kaydetti. Denizin bitmesinin sebebinin bu olduğunu belirten Tan, "Saman ithal etmek zorunda kalıyorsan; Diyarbakırlı'nın ifadesiyle toprak senin başına olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

SENİ GÖTÜREN VARSA SÖYLE BİRLİKTE DÖVELİM 

Sabah gazetesinin satışıyla ilgili ise Tan, ne söyleyeceğini bilemediğini kaydetti. Ses kayıtlarındaki iddialarla ilgili hükümet tarafından herhangi bir yalanlama gelmediğini dile getiren Tan, bunlar karşısında Başbakan'ın kendisinin götürülmeye çalışıldığını iddia ettiğini belirterek "Seni götüren varsa söyle birlikte dövelim." diye konuştu.

SENİN SAHİBİN KİM? 

"Bir kelle bir baş soğandan daha ucuz" diyen Tan, bunun bir rezalet olduğunu ve örtülecek bir tarafının bulunmadığını kaydetti. Tüm bu yaşanılanlara rağmen hala Sabah gazetesinin çıkmaya devam ettiğini anlatan Tan, "Senin sahibin kim?" diye sordu.

İNŞALLAH BU İŞ KARAKOLDA BİTMEZ 

Türkiye'nin yönetilemez, konuşulamaz ve sürdürülemez bir noktaya geldiğini dile getiren Tan, "İnşallah bu iş karakolda bitmez." şeklinde konuştu.

BU KANUN BANA NEDEN İŞLEMİYOR? 

Fezlekelerin gelmemesiyle ilgili bir soruya Tan, partileri hakkında bine yakın fezleke bulunduğunu söyledi. Tamamen siyasi olduğunu anlatan Tan, kendi fezlekeleri gelmelerine rağmen, bakanlar hakkındaki fezlekelerin neden gelmediğini sordu.

"Bu kanun, ona işliyor bana niye işlemiyor?" diyen Tan, "Bir şekilde bu fezlekeleri getirtmezsen bir şekilde bu işin içine girersin. Bu fezlekelerin bir şekilde Meclis'e gelmesi lazım. Ondan sonra bunların doğruluğuna bakılır." dedi.

Günün Önemli Haberleri